pROGRAM gRAND gOURMET 2023

UTORAK, 14.11.2023.

Seminar je koncipiran kako bi se strukovne nastavnike i profesionalce iz ugostiteljstva educiralo za ocjenjivanja i organizaciju kuharskih natjecanja, određivanje kriterija vezanih uz aktualne trendove i standarde kako bi manifestacije imale međunarodno relevantni karakter te pravedno i stručno vrednovanje.

Opis seminara i link za prijavu: https://skmer.hr/grand-gourmet-2023-sudacki-seminar-za-ocjenjivace-na-kuharskim-natjecanjima/

SRIJEDA, 15.11.2023.

Seminar je koncipiran kako bi se strukovne nastavnike i profesionalce iz ugostiteljstva educiralo za ocjenjivanja i organizaciju kuharskih natjecanja, određivanje kriterija vezanih uz aktualne trendove i standarde kako bi manifestacije imale međunarodno relevantni karakter te pravedno i stručno vrednovanje.

Opis seminara i link za prijavu: https://skmer.hr/grand-gourmet-2023-sudacki-seminar-za-ocjenjivace-na-kuharskim-natjecanjima/

Individualno natjecanje konobara u kategorijama:
Priprema i posluživanje tuna tatar uz sljubivanje i posluživanje vina
Rezanje i posluživanje sira uz sljubivanje i posluživanje vina

Timsko natjecanje Chef’s table (tim 1 kuhar + 1 konobar) u pripremanju i posluživanju menia od  4 slijeda uz piće.

SINKRONIZIRANO POSTAVLJANJE STOLA I POSLUŽIVANJE/SERVIS – 3 učenika u timu 

Edukacija o mogućnosti brendiranja turističkih destinacija kroz gastronomiju

Link za prijavu na edukaciju:
https://skmer.hr/prijava-za-edukacije-grand-gourmet-2023/

Tehnike pripreme, rezanja i prezentacijedalmatinskog pršuta,
Link za prijavu na edukaciju:
https://skmer.hr/prijava-za-edukacije-grand-gourmet-2023/

Kako tradicionalni početak  okupljanja i slavlja može postati pravi gastronomski užitak  uz precizan odabir vina.
Link za prijavu na edukaciju:
https://skmer.hr/prijava-za-edukacije-grand-gourmet-2023/

San je svakog barmena stvarati savršene koktele, u to nema sumnje. I koliko god savršenstvo možda jest nemoguće zapravo i nije toliko daleko od mogućeg. Ovaj će nas masterclass voditi kroz otkrivanje četiri ključna elementa stvaranja. Četiri elementa koji čine strukturu i balans svih koktela.

Link za prijavu na edukaciju:
https://skmer.hr/prijava-za-edukacije-grand-gourmet-2023/

ČETVRTAK, 16.11.2023.

Ekstra djevičansko maslinovo ulje dodatnu vrijednost postiže sljubljivanjem s jelom. Pravilnim odabirom namirnica za maslinovo ulje i maslinovog ulja za pojedino jelo postiže se maksimum.

Link za prijavu na edukaciju:
https://skmer.hr/prijava-za-edukacije-grand-gourmet-2023/

Timsko natjecanje Chef’s table (tim 1 kuhar + 1 konobar) u pripremanju i posluživanju menia od  4 slijeda uz piće.

Barmeni će se natjecati u kategoriji short drink. 
Timsko natjecanje sinkronizirani koktel – 2 učenika u timu pripremaju 4 identična  koktela.

Edukacija o načinima uključivanja restoratera, hotelijera, branding specijalista, turistickih zajednica, udruga koje se bave gastronomijom, srednjih škola i ostalih dionika u ugostiteljsku ponudu i brendiranje turističke destinacije kao gastro destinacije.
Link za prijavu na edukaciju:
https://skmer.hr/prijava-za-edukacije-grand-gourmet-2023/

Indvidulano natjecanje konobara u kategoriji:
Prepoznavanje 10 alkoholnih pića po mirisu i  pravilno otvaranje i rastakanje pjenušca

Odabir i sljubljivanje vina ovisno o načinu pripreme i/ili termičke obrade bijele ribe.
Link za prijavu na edukaciju:
https://skmer.hr/prijava-za-edukacije-grand-gourmet-2023/

Edukacija temeljena na tradiciji konzumacije destilata na biljnoj bazi uz kavu prije i poslije jela.

Link za prijavu na edukaciju:
https://skmer.hr/prijava-za-edukacije-grand-gourmet-2023/

Želite li se obučiti ocjenjivanju na natjecanjima barista, organiziramo seminar u studenom tijekom 9. Grand Gourmeta. Namijenjen je strukovnim nastavnicima, mentorima te profesionalcima iz hotelijersko-ugostiteljske struke, a svoje ćete znanje provjeriti na samom festivalu i dobiti certifikat po završetku edukacije.
Raspored rada:
četvrtak, 16.11.2023. od 16 do 19:00 (4 školska sata)
petak, 17.11.2023. od 09 do 12:00 (4 školska sata)

Opis programa i link za prijavu na edukaciju:
https://skmer.hr/grand-gourmet-ix-sudacki-seminar-za-ocjenjivace-na-natjecanjima-baristaprijave-u-tijeku/https://skmer.hr/prijava-za-edukacije-grand-gourmet-2023/

Kako nastaje dalmatinski gin – koji se smatra najzdravijim žestokim pićem, a autohtoni prirodni sastojci garantiraju izvrsnost.

Link za prijavu na edukaciju:
https://skmer.hr/prijava-za-edukacije-grand-gourmet-2023/

PETAK, 17.11.2023.

Želite li se obučiti ocjenjivanju na natjecanjima barista, organiziramo seminar u studenom tijekom 9. Grand Gourmeta. Namijenjen je strukovnim nastavnicima, mentorima te profesionalcima iz hotelijersko-ugostiteljske struke, a svoje ćete znanje provjeriti na samom festivalu i dobiti certifikat po završetku edukacije.
Raspored rada:
četvrtak, 16.11.2023. od 16 do 19:00 (4 školska sata)
petak, 17.11.2023. od 09 do 12:00 (4 školska sata)

Opis programa i link za prijavu na edukaciju:
https://skmer.hr/grand-gourmet-ix-sudacki-seminar-za-ocjenjivace-na-natjecanjima-baristaprijave-u-tijeku/https://skmer.hr/prijava-za-edukacije-grand-gourmet-2023/

Sretan konobar zna dočekati i usrećiti goste u restoranu, nadmašiti njihova očekivanja i stvoriti oduševljene obožavatelje koji se rado vraćaju

Link za prijavu na edukaciju:
https://skmer.hr/prijava-za-edukacije-grand-gourmet-2023/

Timsko natjecanje Chef’s table (tim 1 kuhar + 1 konobar) u pripremanju i posluživanju menia od  4 slijeda uz piće.

Natjecanje barista u kategorijama: 
Izrada napitaka na bazi espressa: 2 espressa i  2 cappuccina
Signature drink na bazi espressa
Latte art

Kako najizazovnije sljubljivanje vina s desertima učiniti prednošću restorana i slastičarnice.
Link za prijavu na edukaciju:
https://skmer.hr/prijava-za-edukacije-grand-gourmet-2023/

Edukacija koja nas vodi od povijesti Whiskeya kroz zemlje proizvođače, podjelu i načine posluživanja pa sve do atraktivnih koktela na  bazi whiskeya
Link za prijavu na edukaciju:
https://skmer.hr/prijava-za-edukacije-grand-gourmet-2023/

Može li sezonska karta koktela postati stvarnost i kako koristiti sezonske namirnice u obogaćivanje ponude koktela koji postaju autorski, lokalno  održivi i dodatno atraktivni.
Link za prijavu na edukaciju:
https://skmer.hr/prijava-za-edukacije-grand-gourmet-2023/

Kako miksologija postaje gastromiksologija koktel s priprema s namirnicama koje se koriste  u pripremi jela?

Link za prijavu na edukaciju:
https://skmer.hr/prijava-za-edukacije-grand-gourmet-2023/

Pozivamo vas na radionicu posvećenu Singleton viskiju iz Dufftowna! Otkrijte profinjene arome prženih oraha i vanilije, istražite note crnog ribiza, smeđeg šećera i jake kave te doživite suptilne nijanse ovog jedinstvenog viskija. Naučite različite načine posluživanja – neat, s ledom ili kao baza koktelima. Bez obzira na vaše iskustvo, ova radionica pruža nezaboravno putovanje kroz svijet single malt viskija. 

Link za prijavu na edukaciju:
https://skmer.hr/prijava-za-edukacije-grand-gourmet-2023/

* Na edukacije, master calssove i radionice možete se prijaviti putem linka u opisima ili OVDJE.

Scroll to Top