
pROGRAM gRAND gOURMET 2023
UTORAK, 14.11.2023.
16:00 - 19:00 Sudački seminar za ocjenjivače na kuharskim natjecanjima
Seminar je koncipiran kako bi se strukovne nastavnike i profesionalce iz ugostiteljstva educiralo za ocjenjivanja i organizaciju kuharskih natjecanja, određivanje kriterija vezanih uz aktualne trendove i standarde kako bi manifestacije imale međunarodno relevantni karakter te pravedno i stručno vrednovanje.
Opis seminara i link za prijavu: https://skmer.hr/grand-gourmet-2023-sudacki-seminar-za-ocjenjivace-na-kuharskim-natjecanjima/
20:30 Službeno otvaranje 9. Grand Gourmeta, Muzej hrvatskih arheoloških spomenika, Split
SRIJEDA, 15.11.2023.
9:00 - 13:00 Sudački seminar za ocjenjivače na kuharskim natjecanjima
Seminar je koncipiran kako bi se strukovne nastavnike i profesionalce iz ugostiteljstva educiralo za ocjenjivanja i organizaciju kuharskih natjecanja, određivanje kriterija vezanih uz aktualne trendove i standarde kako bi manifestacije imale međunarodno relevantni karakter te pravedno i stručno vrednovanje.
Opis seminara i link za prijavu: https://skmer.hr/grand-gourmet-2023-sudacki-seminar-za-ocjenjivace-na-kuharskim-natjecanjima/
11:00 - 18:00 Natjecanje konobara
Individualno natjecanje konobara u kategorijama:
Priprema i posluživanje tuna tatar uz sljubivanje i posluživanje vina
Rezanje i posluživanje sira uz sljubivanje i posluživanje vina
11:00 - 18:00 Natjecanje Chef’s table
Timsko natjecanje Chef’s table (tim 1 kuhar + 1 konobar) u pripremanju i posluživanju menia od 4 slijeda uz piće.
13:00 - 18:00 Natjecanje sinkronizirano posluživanje - timsko natjecanje konobara
SINKRONIZIRANO POSTAVLJANJE STOLA I POSLUŽIVANJE/SERVIS – 3 učenika u timu
13:00 Master Class: Razvoj gastronomskih brendova, Karin Mimica
Edukacija o mogućnosti brendiranja turističkih destinacija kroz gastronomiju
Link za prijavu na edukaciju:
https://skmer.hr/prijava-za-edukacije-grand-gourmet-2023/
15:00 Master Class: Akademija rezanja dalmatinskog pršuta, Stevo Karapandža i Mate Lukin
Tehnike pripreme, rezanja i prezentacijedalmatinskog pršuta,
Link za prijavu na edukaciju:
https://skmer.hr/prijava-za-edukacije-grand-gourmet-2023/
17:00 Master Class: Sljubljivanje dalmatinskog pršuta i vina, Mate Lukin i Damir Zrno
Kako tradicionalni početak okupljanja i slavlja može postati pravi gastronomski užitak uz precizan odabir vina.
Link za prijavu na edukaciju:
https://skmer.hr/prijava-za-edukacije-grand-gourmet-2023/
18:00 Master Class: The perfect cocktail - Stvaranje balansiranog koktela kroz četiri elementa, Dario Grabarić
San je svakog barmena stvarati savršene koktele, u to nema sumnje. I koliko god savršenstvo možda jest nemoguće zapravo i nije toliko daleko od mogućeg. Ovaj će nas masterclass voditi kroz otkrivanje četiri ključna elementa stvaranja. Četiri elementa koji čine strukturu i balans svih koktela.
Link za prijavu na edukaciju:
https://skmer.hr/prijava-za-edukacije-grand-gourmet-2023/
19:00 Proglašenje pobjednika
ČETVRTAK, 16.11.2023.
10:00 Master Class: Sljubljivanje zlatnih maslinovih ulja, Pjero Zekan
Ekstra djevičansko maslinovo ulje dodatnu vrijednost postiže sljubljivanjem s jelom. Pravilnim odabirom namirnica za maslinovo ulje i maslinovog ulja za pojedino jelo postiže se maksimum.
Link za prijavu na edukaciju:
https://skmer.hr/prijava-za-edukacije-grand-gourmet-2023/
11:00 - 18:00 Natjecanje Chef’s table
Timsko natjecanje Chef’s table (tim 1 kuhar + 1 konobar) u pripremanju i posluživanju menia od 4 slijeda uz piće.
11:00 - 18:00 Natjecanje barmena u kategoriji short drink i sinkronizirani koktel
Barmeni će se natjecati u kategoriji short drink.
Timsko natjecanje sinkronizirani koktel – 2 učenika u timu pripremaju 4 identična koktela.
11:30 Think Tank: Uključivanje lokalnog stanovništva u ugostiteljstvo i brendiranja turističke destinacije kao sezonske ili cjelogodišnje gastro destinacije, Ivan Cvitanić
Edukacija o načinima uključivanja restoratera, hotelijera, branding specijalista, turistickih zajednica, udruga koje se bave gastronomijom, srednjih škola i ostalih dionika u ugostiteljsku ponudu i brendiranje turističke destinacije kao gastro destinacije.
Link za prijavu na edukaciju:
https://skmer.hr/prijava-za-edukacije-grand-gourmet-2023/
13:00 Natjecanje konobara
Indvidulano natjecanje konobara u kategoriji:
Prepoznavanje 10 alkoholnih pića po mirisu i pravilno otvaranje i rastakanje pjenušca
13:00 Master Class: Vinsko putovanje i sljubljivanje s najpoznatijim načinima pripreme ribe, Damir Zrno i John Wulff
Odabir i sljubljivanje vina ovisno o načinu pripreme i/ili termičke obrade bijele ribe.
Link za prijavu na edukaciju:
https://skmer.hr/prijava-za-edukacije-grand-gourmet-2023/
15:00 Radionica: Kave i trave, Tomislav Stančić
Edukacija temeljena na tradiciji konzumacije destilata na biljnoj bazi uz kavu prije i poslije jela.
Link za prijavu na edukaciju:
https://skmer.hr/prijava-za-edukacije-grand-gourmet-2023/
16:00 - 19:00 Sudački seminar za ocjenjivače na natjecanjima barista
četvrtak, 16.11.2023. od 16 do 19:00 (4 školska sata)
petak, 17.11.2023. od 09 do 12:00 (4 školska sata)
Opis programa i link za prijavu na edukaciju:
https://skmer.hr/grand-gourmet-ix-sudacki-seminar-za-ocjenjivace-na-natjecanjima-baristaprijave-u-tijeku/https://skmer.hr/prijava-za-edukacije-grand-gourmet-2023/
17:00 Radionica: Izrada craft gina inspiriranog autohtonom Dalmacijom, Jelena Majić Nosić
Kako nastaje dalmatinski gin – koji se smatra najzdravijim žestokim pićem, a autohtoni prirodni sastojci garantiraju izvrsnost.
Link za prijavu na edukaciju:
https://skmer.hr/prijava-za-edukacije-grand-gourmet-2023/
19:00 Proglašenje pobjednika
PETAK, 17.11.2023.
10:00 - 13:00 Sudački seminar za ocjenjivače na natjecanjima barista
četvrtak, 16.11.2023. od 16 do 19:00 (4 školska sata)
petak, 17.11.2023. od 09 do 12:00 (4 školska sata)
Opis programa i link za prijavu na edukaciju:
https://skmer.hr/grand-gourmet-ix-sudacki-seminar-za-ocjenjivace-na-natjecanjima-baristaprijave-u-tijeku/https://skmer.hr/prijava-za-edukacije-grand-gourmet-2023/
10:00 Edukacija: Exceptional dining experience: Gospodin Konobar, Mario Pavić
Sretan konobar zna dočekati i usrećiti goste u restoranu, nadmašiti njihova očekivanja i stvoriti oduševljene obožavatelje koji se rado vraćaju
Link za prijavu na edukaciju:
https://skmer.hr/prijava-za-edukacije-grand-gourmet-2023/
11:00 - 18:00 Natjecanje Chef’s table
Timsko natjecanje Chef’s table (tim 1 kuhar + 1 konobar) u pripremanju i posluživanju menia od 4 slijeda uz piće.
13:00 - 18:00 Natjecanje barista
Natjecanje barista u kategorijama:
Izrada napitaka na bazi espressa: 2 espressa i 2 cappuccina
Signature drink na bazi espressa
Latte art
13:00 Edukacija: Sljubljivanje vina s desertima, Ivana Bradarić i Damir Zrno
Kako najizazovnije sljubljivanje vina s desertima učiniti prednošću restorana i slastičarnice.
Link za prijavu na edukaciju:
https://skmer.hr/prijava-za-edukacije-grand-gourmet-2023/
14:30 Radionica: Njegovo veličanstvo Whiskey, Nikola Merdović i Rajko Mijač
Edukacija koja nas vodi od povijesti Whiskeya kroz zemlje proizvođače, podjelu i načine posluživanja pa sve do atraktivnih koktela na bazi whiskeya
Link za prijavu na edukaciju:
https://skmer.hr/prijava-za-edukacije-grand-gourmet-2023/
16:00 Master Class: Potencijal sezonskih namirnica u izradi koktela, Tomislav Biluš
Može li sezonska karta koktela postati stvarnost i kako koristiti sezonske namirnice u obogaćivanje ponude koktela koji postaju autorski, lokalno održivi i dodatno atraktivni.
Link za prijavu na edukaciju:
https://skmer.hr/prijava-za-edukacije-grand-gourmet-2023/
17:00 Master Class: Dekonstrukcija koktela sa sastojcima iz kuhinje, Josip Mikulić
Kako miksologija postaje gastromiksologija koktel s priprema s namirnicama koje se koriste u pripremi jela?
Link za prijavu na edukaciju:
https://skmer.hr/prijava-za-edukacije-grand-gourmet-2023/
18:00 Radionica: Welcome to The Singleton, Teja Lovrenščak
Pozivamo vas na radionicu posvećenu Singleton viskiju iz Dufftowna! Otkrijte profinjene arome prženih oraha i vanilije, istražite note crnog ribiza, smeđeg šećera i jake kave te doživite suptilne nijanse ovog jedinstvenog viskija. Naučite različite načine posluživanja – neat, s ledom ili kao baza koktelima. Bez obzira na vaše iskustvo, ova radionica pruža nezaboravno putovanje kroz svijet single malt viskija.
Link za prijavu na edukaciju:
https://skmer.hr/prijava-za-edukacije-grand-gourmet-2023/
20:00 Proglašenje pobjednika
* Na edukacije, master calssove i radionice možete se prijaviti putem linka u opisima ili OVDJE.