Programom “Želim jesti zdravo!” djeci i mladima promičemo zdrave prehrambene navike od 2008. godine

Privodimo kraju još jedan ciklus “Želim jesti zdravo!”, kuharskih radionica koje djeci i mladima od 7 do 18 godina daju smjernice za zdrave prehrambene navike, posebice usmjerene na mediteransku prehranu, kao i stjecanje vještina u kuhinji. Od rujna održano je osam radionica na kojima je sudjelovalo 130 djece od 7 do 14 godina. Radilo se o učenicima splitskih osnovnih škola Mejaši, Bol, Dobri i Mertojak, a svemu su potporu dali Grad Split i tvrtka Split parking.

“Taj je program začet je 2008. godine u SKMER-u, te je bio temelj i polazna točka za čitavu paletu drugih programa koje smo od tada razvili za naša najmlađe kao što su Mali Chef, Junior Chef, Kuhanje je đir! te najnoviji Recept za sportski uspjeh. Dakako, svaki od navedenih programa ima svoje specifičnosti, a zajedničko im je da su nastali na preporukama stručnjaka te na trudu članova naše udruge. “Projekt “Želim jesti zdravo!” ove je godine dobio je za održavanje radionica potporu Grada Splita te donaciju tvrtke Split parking. Na njima su osmoškolci učili se prepoznavati i odabirati zdrave namirnice, samostalno kuhati jela, te na pravilan način razvrstavati otpad koji nastaje za pripreme jela prema zero waste konceptu” – kazala je Nives Delić, voditeljica ovog projekta.

Kroz radionice mladi polaznici uče se samostalnosti i jačaju samopouzdane kroz pažljivo osmišljene programe osvještavaju da mogu sami osmisliti, oblikovati i proizvesti ukusna jela, organizirati rad svog tima i kuhinje u cjelini – isprva u kontroliranim uvjetima ŠKMER Akademije, a sutra već u svojoj obitelji, prijateljskom i radnom okruženju.

 

Scroll to Top