PRŠUT & VINO – Edukacije, popratni programi i noćenja u Vrgorcu za strukovne nastavnike i druge profesionalce u ugostiteljstvu uz Dane dalmatinskog pršuta i vina

8. 10. lipnja 2023., Vrgorac

Prilikom Dana dalmatinskog pršuta i vina u Vrgorcu, najvećeg eno-gastro festivala dalmatinskog zaleđa, edukatori ŠKMER-a sa suradnicima održat će višednevnu edukaciju na temu pršuta i vina za profesionalce. Polaznici će ujedno biti i gosti manifestacije te popratnih edukativnih programa koji uključuju posjet vrgorskim vinogradima i pršutani, a u cijenu je uključen i smještaj od 8.lipnja 2023. godine.

Cilj je ove edukacije polaznike kao što su nastavnici kuharstva i posluživanja, voditelji i zaposlenici ugostiteljskih objekata, uputiti u trendove i tehnike otvaranja, rezanja i posluživanja pršuta, ovisno o prigodi i tipu objekta te očekivanjima i zahtjevima gostiju. Predstavit će im se posebnosti različitih načina dozrijevanja pršuta, posjetiti proizvodnja pršuta, te obučavati pripremi gurmanskih jela s pršutom, kao i onih koja osiguravaju potpunu iskoristivost ove namirnice.

Dio edukacije o tehnikama vezanim uz rezanje i posluživanje pršuta je ponuda i prezentacija pršuta kao posebne autohtone delicije, kao samostalnog slijeda, te prezentacija pršuta kao dodane vrijednosti kada pršut upotpunjuje jelo ili je inspiracija čitavog jela.

Tehnike rada vezane uz pršut:

– Karakteristike pršuta po regijama

– Podjela pršuta po korištenoj sirovini i specifičnosti zrenja

– Načini rezanja i posluživanja pršuta

– Slaganje priloga uz pršute

– Slaganje vina  uz pršute

– Izrada normativa i food costa po porciji

Na Danima dalmatinskog pršuta i vina, Vrgorac otvara svoje trpeze, iznosi najbolja vina, pršute i druge domaće proizvode domaćem svijetu i posjetiteljima sa svih strana svijeta. Za cooking show na ovogodišnjoj manifestaciji koja se održava u Gradskom parku, zadužena je ŠKMER-ova ekipa koju čine legendarni Stevo Karapandža, slovenski chef Dušan Veršec, renomirani nizozemski kuhar John Wulff i Željko Neven Bremec.

 

PRIJAVE I INFORMACIJE O TERMINIMA DOLAZAKA I EDUKACIJA SU NA LINKU:

Edukacija za strukovne nastavnike: Pršut & vino

 

Scroll to Top