PRŠUTANA MAJIĆ: Golemi pršuti po starim vrgorskim recepturama bez konzervansa i aditiva

U pršutani Majić u Zavojanima kod Vrgorca dozrijevaju vjerojatno najveći pršuti u Hrvatskoj, prave se vrhunske pečenice i pancete. Meso je od hrvatskih svinja, a rade se po drevnim recepturama dalmatinskog zaleđa – na dimu, buri i s morskom solju.

Pršutana Majić je na mjestu gdje se prepliću mediteranska i kontinentalna klima, što je idealno mjesto za vrhunski suhomesnati proizvod. Posebnost pršuta obitelji Majić očituje se u tradicionalnom i prirodnom procesu proizvodnje bez konzervansa i aditiva, pršuti i ostali proizvodi nemaju dodatke kao što su nitriti, nitrati, kalijev sorbat, askorbinsku ili propionsku kiselinu.

“Tradicija sušenja pršuta se u našoj obitelji prenosi s koljena na koljeno, a komercijalno se ovim počeli baviti početkom devedesetih godina. Naši pršuti budući da su većeg kalibra od klasičnih, odskaču i kvalitetom” – istaknuo je Svemir Majić, najstariji član obitelji.

Pršutana Majić djeluje pod okriljem tvrtke Audentes d.o.o., a vodi je Vinko Majić uz pomoć oca Svemira i majke Zite. Prije nekoliko godina preuredili su pogon i uz velika ulaganja kapacitete uveli sustav kontrole i zdravstvene ispravnosti po HAACP standardima. Po turnusu suše 5000 pršuta, a teški su 7-20 kilograma, pa se najveći znaju sušiti i četiri godine.

Njihove proizvode možete naručiti na kućnu adresu, a dobar dio prodaju i na gastro turama gostima koje im stižu iz Makarskog primorja na kušanja i gozbe u zaseok Majiće starom Napoleonovom cestom.

Pršutana Majić
Zavojane 21 A, 21276 Vrgorac

Tel: +385 21 609 117
Mob: +385 91 484 83 28
E-mail: info@prsutana-majic.com

Scroll to Top