Održan prvi Split Gourmet Expo

U subotu, 15.10.2016., održan prvi Split Gourmet Expo – izložba splitskih restorana na zajedničkom stolu na samoj Rivi s promocijom Splita kao cjelogodišnje gourmet destinacije izvrsnosti.

Pripremljeno je, prekrasno izloženo i prezentirano gotovo tisuću porcija delicija i svi sudionici zaslužuju čestitke na odluci da na ovako lijepi način obilježe kraj glavne ljetne turističke sezone u gradu pod Marjanom.

Svojim dolaskom, vremenu i kišnim kapima usprkos, prvi Split Gourmet Expo su uveličali gradonačelnik Splita gospodin Ivo Baldasar, direktorica turističke zajednice grada Splita gospođa Alijana Vukšić, predstavnici institucija, kuhari, ugostitelji, direktori, prijatelji, mediji, građani i ne baš malobrojni turisti. Restorani su pripremljena jela izložili kako je i planirano od 10:30 do 11:00, u 11:00 je započelo ocjenjivanje stručnog žirija, a s početkom podjele i degustacije ipak nismo uspjeli pričekati do podne – mirisi su previše mamili – i svi su jedva dočekali da čim žiri ocijeni restoran, uživaju u prazniku za sva čula.

Restorani sudionici: Torito fine food bar, Oyster & sushi bar Bota, Hotel Park, Diocletian’s wine house, Restoran Nova, Restoran Arkada, Restoran Bajamonti, Zalogajnica BEPA i Restoran Apetit.

Članovi stručnog žirija bili su:  Željko Neven Bremec, Antun Nišević, Goran Staničić, Hrvoje Zirojević i Ljiljana Kargotić, a poseban kuharski gost je bio naš dragi Miro Bogdanović, počasni predsjednik SKMER-a.

Članovima SKMER-a pridružili su se najvrijedniji učenici srednje Turističko-ugostiteljske škole Split koji su pomogli pripremiti izložbeni stol, posebno turistima ispričati priču o gastro izložbi, a potom po svim pravilima struke poslužiti degustacijske porcije.

Točno u podne proglašeni su najbolji restorani po kategorijama:

HLADNO PREDJELO:
1. Torito fine food bar
2. Oyster & sushi bar BotaHotel Park

OPLO GLAVNO JELO:
1. Diocletian’s wine house
2. Restoran Nova
3. Restoran Arkada

DESERT:
1. Restoran Bajamonti
2. Zalogajnica BEPA
3. Restoran Apetit

U UKUPNO PORETKU SLAVILI SU:
1.Torito fine food bar
2. Hotel Park
3. Diocletian’s wine house

Pobjednici pojedinih kategorija dobili su i prekrasne i mirsne pakete tvrtke Trenton. Ukupni pobjednik Torito fine food bar osvojio je ulaznicu na Grand Gourmet – natjecenje konobra, barista, barmena, restorana i konoba koje će se održati 8-11.11.2016., u hotelu Meteor, Makarska.

Prekrasna gastro razglednica sa splitske rive će goste u Split pozivati narednih 12 mjeseci i predstavljati splitsku posebnu ponudu!

PARTNERI I PRIJATELJI SPLIT GOURMET EXPO: grad Split, TZ grada Splita, tvrtke Trenton i Nirs, Turističko-ugostiteljske škola Split.

OBJAVE

Scroll to Top