QimiQ recepture za dip umake koje su osmislili vrhunski chefovi s inovativnom bazom od maslaca

QiQ baza od maslaca je suha mješavina za izradu klasičnog umaka od maslaca, a ovom QimiQ-ovoj proizvodu izazov je jer kuhar sam odlučuje okus, strukturu i sastav recepta. Pri upotrebi jednostavna, štedi vrijeme i omogućava neograničenu kreativnost i varijacije u izradi vlastitih umaka što možete vidjeti u idućim receptima.

Polazište za su recepture QiQ baze osmišljene su na temelju klasičnog holandskog umaka, upotrebom vrhunskih kvalitetnih sastojaka našeg austrijskog partnera čiji su proizvodi ovjenčani i dvama food Oscarima, a prave se od visokokvalitenog mlijeka iz okolice Salzburga.

QiQ baza od maslaca je bez pojačivača okusa, MSG-a(monosodium glutamat) i bojila. Nema glutena, može se zamrzavati te je stabilna kod držanja u banja mariji. Ne sadrži sastojke za koje je potrebna deklaracija i time je Clean-Labelproizvod. Prednosti QiQ baze za umak od maslaca leže u jednostavnom rukovanju, stabilnošću u banja mariji, kao i velika mogućnost za kreativnu izradu umaka (moguće korištenje sirupa od povrća, fondova i raznih začinskih ekstrakata). QiQ baza za umak od maslaca može se upotrebljavati za izradu hladnih dipova kod grilanja ili raznih topinga. Dodavanjem veće ili manje količine maslaca, otopljenog maslaca, margarina, pa i ulja, odlučujete sami o sastavu, gustoći i na kraju cijeni vašeg proizvoda.

OSNOVNA RECEPTURA ZA DIP UMAKE

sastojci:

Dvije trećine QimiQ baze od vrhnja (500 g)

Trećina ulja od uljane repice (250 g)

QiQ Baza za umak od maslaca (65 g)

QimiQ bazu od vrhnja zagrijati u loncu na 85 °C. Lonac skinuti sa štednjaka, i sa štapnim

mikserom ili metlicom umutiti QiQ bazu za umak od maslaca. Lagano umutiti ulje.

4 RECEPTA:

Scroll to Top