QIMIQ RECEPT – Burger od svinjetine (pulled pork burger) sa salatom od zelja

Za našu web kuharicu koja pomalo, nadamo se, izlazi iz izolacije QimiQ nam je priredio recept s njihovim CLASSIC vrhnjem koje je osvajalo svjetske food Oscare. Ovaj sastojak daje kremastiji okus s manje masnoća, veže tekućine i emulzira s uljima, a salata je lagana i zdrava, te dulje ostaje svježa. QimiQ Classic se koristi za hladne proizvode koji zahtijevaju stabilnu konzistenciju: namazi, preljevi, umaci, čvrsta punjenja, majoneze bez jaja i u slatkim primjenama poput Panna Cotte. Stabilan za pečenje, a sadrži 58% manje masnoće nego tradicionalna vrhnja s 36% masnoće, održavajući puni okus. QimiQ Classic može zamijeniti masne sastojke poput vrhnja, maslaca i ulja, djelomično ili potpuno.

SASTOJCI ZA 4 PORCIJE

125 g neohlađenog QimiQ Classica

5 žlice biljnog ulja

3 žlice jabučnog octa

sol

crni papar,

svježe mljeveni

400 g bijelog zelja, narezanog

na tanke trakice

100 g mrkve, oguljene i narezane na tanke trakice

PRIPREMA

1. Priprema Pulled Pork Burgera: Med, umak od soje, umak za

roštilj, mljevenu papriku, češnjak, sol i papar dobro promiješati.

Svinjsku lopaticu s time marinirati te ju u tavi jako zapeči. Umotati

u alu foliju te u prethodno ugrijanoj pećnici kuhati oko 7 sati.

2. Priprema salate od zelja : Neohlađeni QimiQ Classic izmiksati u

glatku smjesu. Ulje, ocat, sol i papar brzo umiješati. Marinadu

dobro promiješati s povrćem te na kraju probati.

3. Meso usitniti s dvije vilice te servirati na hamburger pecivo

zajedno sa salatom od zelja.

Scroll to Top