QimiQ RECEPT: Focaccia s rajčicama

Donosimo vam za web kuharicu u izolaciji recept za focacciu naših austrijskih partnera QimiQ. Proizvođači su patentiranih vrhnja za kuhanje i pečenje, a mogu se koristiti za hladna i topla te pikantna i slatka jela. Radi se o premium proizvodima od 99 % vrhunskog mlijeka iz okolice Salzburga (zbog čistoće područja jedno od najkvalitetnijih u svijetu)  uz jedan posto goveđe želatine. Jedino je vrhnje koje bez problema spaja ulje, alkohol i kiselinu što uvelike olakšava pripremu. QimiQ vrhnja možete nabaviti u trgovačkim lancima Metro i Apfel. U prilogu je i video recepta…

RECEPT:

SASTOJCI ZA 2 KOMADA

250 g QimiQ baze za umake

500 g glatkog brašna

15 g sol

150 g slanine, narezane na kockice

30 ml biljnog ulja

125 ml mlake vode

42 g svježeg kvasca

maslinovo ulje za premazivanje

morska sol, gruba

10 cherry rajčica, prepolovljenih

 

PRIPREMA:

1. Promiješati brašno sa soli.

2. Slaninu zapeći na vrelom ulju,  zatim dodati vodu i QimiQ bazu za umake. Kvasac umiješati u mlaku smjesu sa slaninom te dodati brašno. Dobro zamijesiti.

3. Pećnicu zagrijati na 180 ili 190° C.

4. Tijesto prepoloviti, napraviti dvije kugle te razvaljati tako da je tijesto visoko oko 1 do 2 cm. Razvaljano tijesto položiti na papir za pečenje, staviti u pećnicu na 50° C i ostaviti ga oko sat vremena.

5. S palcem pritisnuti tijesto kako bi se dobile udobine, napuniti ih maslinovim uljem , a cijelo tijesto posuti grubom morskom soli.

6. Na kraju u udubine utisnuti cherry rajčice i u ugrijanoj pećnici peći još 25 minuta.

 

Scroll to Top