QimiQ recept: Mliječne kocke za djecu – Kinder Milchschnitten

Za ovu slasticu treba vam samo 20 minuta, a koristi se QimiQ Classic Vanilija, koji daje kremastiji okus s manje masnoće. Ovo QimiQ vrhnje napravljeno od najkvalitetnijeg mlijeka veže tekućinu, tijesta ostaju duže suha i svježa, a naglašava i okus drugih sastojaka. Ovo vrhnje naših austrijskih partnera posebno se preporučuje za slastice koje zahtijevaju stabilnu konzistenciju poput parfea, moussea i krem kolača. QimiQ Classic Vanilija stabilna je pri pečenju, djelomično ili u potpunosti zamjenjuje želatinu te jamči dulje vrijeme okusom i izgledom vaših slastica što u konačnici jamči i dulje razdoblje prodaje. Tu su recept i video pripreme.

 

RECEPT – sastojci za 12 kocki

Podloga:

4 bjelanjka

90 g šećera sol

4 žumanjka 6

0 g glatkog brašna

25 g kakaa u prahu

Krema:

375 g neohlađenog qimiq classica s okusom vanilije

1 pakiranje svježeg sira

80 g šećera u prahu

2 žlice soka limuna 125 ml tučenog vrhnja s 36 % m.m.

Priprema:

  1. Pećnicu ugrijati na 180 °C (gornji i donji grijač).
  2. Priprema biskvita: Bjelanjak istući u čvrsti snijeg zajedno sa šećerom i soli. U smjesu lagano umiješati žumanjke, zatim dodati brašno i kakao prah te pažljivo još jednom miješati.3. Tijesto namazati na debljinu od oko 1 cm na tepsiju obloženu papirom za pečenje.4. U prethodno ugrijanoj pećnici peći 5 do 7 minuta. Biskvit ohladiti te ga razrezati vodoravno na dva dijelaPriprema kreme: neohlađeni QimiQ Classic s okusom vanilije izmiješati u glatku smjesu. U njega umiješati svježi sir, šećer u prahu i sok limuna. A zatim u tu smjesu lagano umiješati tučeno vrhnje.   5. Jednu polovicu biskvita položiti u kalup za torte, na nju staviti kremu, prekriti drugom polovicom biskvita. Hladiti najmanje 4 sata.
Scroll to Top
Malcare WordPress Security