QIMIQ RECEPT: Naan kruh na flamanski

Recept za naan kruh stiže nam od naših austrijskih partnera QimiQ. Taj tradicionalni dizani plosnati kruh porijeklom je iz Srednje Azije, omiljen posebice u Indiji i Pakistanu, a rasprostranio se cijelim svijetom. Izvorno se peče u glinenim pećima tandoor te se obično servira premazan s malo maslaca. QimiQ-ovi chefovi osmislili su izvrsnu varijantu sa sirnim namazom Creme Fraiche. Za pripremu namaza koristi se QimiQ baza za umake koja daje kremastiji okus s manje masnoće, a za pecivo QimiQ classic što jamči da će ostati duže svježe.

RECEPT:

SASTOJCI ZA 10 PORCIJA

450 g slanine, narezane

na manje komade

SASTOJCI ZA NAMAZ OD SIRA I CREME FRAICHE

250 g QimiQ baze za umake

100 g Creme fraiche

1 žumanjak

150 g naribanog planinskog sira s 45 % m.m.

sol

svježe mljeveni crni papar

600 g luka narezanog na tanke pravokutne trakice (Julienne)

SASTOJCI ZA NAAN KRUH

110 g neohlađenog QimiQ Classica

50 ml mlijeka

375 ml vode

50 ml ulja repice

45 g šećera

1 žličica sol

750 g glatkog brašna

1 prašak za pecivo

SASTOJCI ZA UKRAŠAVANJE

80 g mladog luka, sitno narezanog

60 g cherry rajčice narezane na

četvrtine

60 g crnih maslina

bosiljak

PRIPREMA:

1. Slaninu pržiti na tavi dok ne postane hrskava. Izvaditi iz tave. Na masnoći na kojoj se pržila slanina ispirjajte luk.

2. Priprema namaza od sira i creme fraiche: QimiQ bazu za umake, Creme fraiche, žumanjak i planinski sir sjedinite u glatku smjesu, začinite i ohladite.

3. Priprema naan kruha: neohlađeni QimiQ Classic istucite u glatku smjesu. U QimiQ smjesu dodati mlijeko, vodu, ulje repice, šećer i sol. Sve sastojke dobro sjedinitw. Promiješajte brašno s praškom za pecivo, dodajte tekućinu. Sve sastojke zatim dobro umijesite te tijesto ostaviti oko sat vremena odmarati.

5. Pećnicu ugrijte na 200 °C ( s ventilatorom).

6. Tijesto podijeliti na dijelove. Razvucite ga u pravokutne komade, a zatim položiti na papir za pečenje.

  1. Na tijesto rasporediti QimiQ mješavinu. Na mješavinu položiti prženu slaninu i luk. Pecite oko 7 minuta
  2. Kruh ukrasite mladim lukom, cherry rajčicama ,crnim maslinama i bosiljkom, pa poslužite.
Scroll to Top