Radionica bifteka i čokolade na dan zaljubljenih

petak 14. veljače 2019.,17-21 h, ŠKMER Kuharska Akademija, Jobova 2, Split

Uz Valentinovo organizirali smo prigodnu radionicu za ljubitelje kuhanja, a spremati će se dvije namirnice koje se lako zaljube na tanjuru – biftek i čokolada. Radionicu vode naši mladi nagrađivani kuhari Drago Mandić i Ante Rubić, a red je i da napišemo ponešto o bifteku. Namirnica je to prema kojoj se zna mjeriti snaga restorana, a naručuje je gost koji cijeni kvalitetu mesa, pripremu i umješnosti chefa kuhinje. Prema istraživanjima, muškarac koji ga u restoranu naručuje sirovog – privlačan je ženama zbog simbolika iskonske snage, moći i muževnosti.

Povijesti te visokokvalitetne mesne namirnice je varljiva, a zapadni kulinarski historičari tvrde da je se biftek počeo širiti svijetom iz Engleske, te da su ga posebice prihvatili Francuzi i Amerikanci. U restoranskoj ponudi dobrano je zaživio u New Yorku 19. stoljeća. Isprva se muška radnička čeljad sredinom 1800-tih godina počela okupljati na Beefsteak banquetima. Rukama su se jeli narezani goveđi odresci i zalijevali obilnim količinama piva. Uskoro su te navade preuzeli novi njujorški bogataši i poslovnjaci koji su se počeli okupljati u biftek klubovima kako bi se mastili najboljim mesom američkih krava i to bez konvencionalnog ponašanja za stolom. Danas, uglavnom, se nude tri osnovne varijante: “rare”, “medium rare” i “well done”….što uvijek i neće zadovoljiti zahtjevnog gosta, a o tome više na radionici.

Cijena tečaja je 400 kuna po osobi, no, ako dolazite u paru košta 600 kn. Radionica uključuje kuhanje s profesionalnim i nagrađivanim chefovima u Kuharskoj akademiji, namirnice, piće, svu potrebnu opremu, recepture i konzumacije svih jela po završetku radionice.

Prijaviti se možete na: mob. 099 319 89 61, mailom: na info@skmer.hr ili preko formulara na linku

https://www.skmer.hr/tecajevi-za-amatere

Scroll to Top