Radionica gurmanskih doručaka: Jutarnja gozba kojom smo spojili kuhinje svijeta

održano, 25. srpnja 2020., ŠKMER Akademija, Split

Hotelske ekskluzive, jutarnji klasici Kine, Francuske, Engleske i Italije te vegetarijanski zajutrak, pripremali su se na prvoj radionici gurmanskih doručka u ŠKMER Akademiji. Subotnje jutro bila je prigoda da ljubitelji kuhanja s našom ekipom profesionalnih kuhara započnu dan uz dobro druženje, kuhanje, zdravim zalogajima te s vrhunskim proizvodima Lareto Fooda.

Osim najavljenog QUICHE LORRAINE, prhke francuske pita s s pancetom i sirom, pripremao se i quiche s dimljenim lososom, špinatom i vrhunskom mozzarellom Sabelli našeg parntera Lareto Food, zastupnika ekskluzivnih talijanskih marki. Ova mozzarella dolazi iz obiteljske mljekara osnovane u Moliseu 1921. godine, gdje je Nicolangelo Sabelli sa sinom Archimedeom započeo poslovanje. Danas tvrtku vodi četvrta generacija obitelji, a njihove mliječne proizvode obožavaju istinski gurmani diljem svijeta i, dakako, mogu se kušati na našim radionicama. Sa Sabelli mozarellom radila se na radionici i talijanska CAPRESE SALATA, a dimljeni losos poslužio se s crème fraîcheom i lukom. Imali smo i kalorični ENGLESKI DORUČAK složen od graha, kajgane, kobasice, panceta, gljive i rajčica, a bila su tu i jaja u čaši i BENEDICT, omiljena delicija od poširanih jaja stare newyorške gospode koje se poslužuje u hotelima s pet zvjezdica diljem svijeta.

Od lakših zalogaja na radionici pripremao se MEDITERANSKI POVRTNI FONDUE uz jogurt s chia sjemenkama, a PARENA KINESKA PECIVA povezali smo s Dalmacijom tako da smo ih napunili domaćom marmeladom od kapule. Umijesio se s ljubiteljima kuhanja KRUH OD INETGRALNOG BRAŠNA sa sjemenkama, a od slatkih doručaka imali smo VOĆNU MINESTRONE SALATU te vege ČOKOLADNI MOUSSE S AQUA FABOM, vodom u kojoj se kuhao slanutak,a služi kao izvrsna zamjena za jaja u slasticama, te azijskim citrusom yuzuom.

 

Scroll to Top