Radionica gurmanskih gluten free jela

četvrtak 17-21 h, 23. studenog 2023., ŠKMER Kuharska Akademija, Jobova 2, Split

Kuhanje gurmanskih jela bez glutena, onih bez proteina ili bjelančevina pšenice, zobi, ječma, raži te njihovih botaničkih srodnika, tema su jednodnevnog tečaja četvrtkom. Namijenjen je ljubiteljima kuhanja i osobe netolerantnim na gluten, a ujedno prilika i da na ovoj doznate kako izbjeći gluten u jelima gdje ga i ne očekujete kao što su razni umaci i temeljci, slastice te dodaci prehrani.

Između ostalog pripremat će se bezglutenski cannelloni od tikvica i ricotta sir, losos u umaku od kopra i čokoladni gluten free tart.

Koristit će za peciva i brašno tapioke koje se dobiva iz korijena tropske biljke manioke i ne sadrži gluten. Bit će tu i kvinoje – visokoprobavljive namirnice koja sadrži više kalcija od mlijeka, a proteina od mesa, te koja je, uz kukuruz, bila jedna od dviju osnovnih prehrambenih namirnica Inka. Zbog niskog glikemičkog indeksa, pogodna je i za dijabetičare i ne izaziva alergijske reakcije.

Cijena tečaja je 70 eura, a uključuje kuhanje s profesionalnim i nagrađivanim chefovima u Kuharskoj akademiji, namirnice, piće, sva potrebna oprema, recepture i sve konzumacije (svih jela po završetku radionice).
Prijave: 099 319 89 61, info@skmer.hr ili preko formulara na linku:

Tečajevi za ljubitelje kuhanja

 

 

Scroll to Top