Radionica gurmanskih gluten free jela

četvrtak 17-21 h, 17. studenog 2022., ŠKMER Kuharska Akademija, Jobova 2, Split

Kuhanje gurmanskih jela bez glutena, oniH bez proteina ili bjelančevina pšenice, zobi, ječma, raži te njihovih botaničkih srodnika, tema su jednodnevnog tečaja četvrtkom. Namijenjen JE za ljubitelje kuhanja i osobe intolerantne na gluten, a ujedno prilika i da na ovoj doznate kako izbjeći gluten u jelima gdje ga i ne očekujete kao što su razni umaci i temeljci, slastice te dodaci prehrani.

Koristit će za peciva i brašno tapioke koje se dobiva iz korijena tropske biljke manioke i ne sadrži gluten. Njoke će se pripremati od batata, iznimne zdrave namirnice koja se može kuhati, pržiti i peći te zamijeniti krumpir u kombinacijama s povrćem, ribom i mesom. Bit će tu i kvinoje – visokoprobavljive namirnice koja sadrži više kalcija od mlijeka, a proteina od mesa, te koja je, uz kukuruz, bila jedna od dviju osnovnih prehrambenih namirnica Inka. Zbog niskog glikemičkog indeksa, pogodna je i za dijabetičare i ne izaziva alergijske reakcije.

JELA NA RADIONICI:

Salata s pečenim lososom
Bezglutenske pogačice s tikvicama

Bezglutenska pohana piletina
Batat njoki
Pohane riblje polpete
Bezglutenski keksi od kokosa

Cijena tečaja je 452 kn (59,99 eur) a uključuje kuhanje s profesionalnim i nagrađivanim chefovima u Kuharskoj akademiji, namirnice, piće, sva potrebna oprema, recepture i sve konzumacije (svih jela po završetku radionice).
Prijave: 099 319 89 61, info@skmer.hr ili preko formulara na linku:

Sponzori

 

Scroll to Top