Radionica gurmanskih “gluten free”jela s Dragom Mandićem

četvrtak 17-21 h, 28. siječnja 2020., ŠKMER Kuharska Akademija, Jobova 2, Split

Zdravstveno kontrolirana prehrana u gluten free u jelima, dakle u onima u kojima nema proteina ili bjelančevina pšenice, zobi, ječma, raži te njihovih botaničkih srodnika, tema su ove godine radionice. Vodi je Dragutin Mandić, aktualni prvak Bisera mora koji je i dva puta zaredom osvojao titulu naboljeg kuhara u kategoriji juniora ove međunarodne manifestacije. Tečaj je namijenjen za ljubitelje kuhanja i osobe intolerantne na gluten, a ujedno prilika i da na ovoj doznate kako izbjeći gluten u jelima gdje ga i ne očekujete kao što su razni umaci i temeljci, slastice te dodaci prehrani.

Na radionici će se bademovim brašnom zamijeniti bijelo pšenično za pogačice. Sadrži malo ugljikohidrata, puno je nutrijenata te snažan antioksidant, regulator šećera u krvi i izvrstan izvor magnezija. Koristit će za peciva i brašno tapioke koje se dobiva iz korijena tropske biljke manioke i ne sadrži gluten. Njoke će se pripremati od batata, iznimne zdrave namirnice koja se može kuhati, pržiti i peći te zamijeniti krumpir u kombinacijama s povrćem, ribom i mesom. Bit će tu i salate s kvinojom – visokoprobavljivom namirnicom koja sadrži više kalcija od mlijeka, a proteina od mesa, te koja je, uz kukuruz, bila jedna od dviju osnovnih prehrambenih namirnica Inka. Zbog niskog glikemičkog indeksa, pogodna je i za dijabetičare i ne izaziva alergijske reakcije.

JELA NA RADIONICI:

Bezglutensko pecivo sa sirom
Quinoa salata
Domaći njoki od batatas kozicama

Čokoladni brownies bez glutena i dr…

Cijena tečaja je 400 kuna, a uključuje kuhanje s profesionalnim i nagrađivanim chefovima u Kuharskoj akademiji, namirnice, piće, sva potrebna oprema, recepture i sve konzumacije (svih jela po završetku radionice).
Prijaviti se možete na: mob. 099 319 89 61, mailom: na info@skmer.hr ili preko formulara na linku:

Sponzori

 

Scroll to Top