Radionica jela iz woka & salata svijeta

četvrtak 17-21 h, 21. svibnja 2020., ŠKMER Kuharska Akademija, Jobova 2, Split

Za ljubitelju kuhanja objedinili smo dvije radionice pod vodstvom Željka Nevena Bremeca. Pripremat će se jela u woku (kombinacija junećeg mesa i povrća, spicy wok i spring role, a sve s vrhunskim Kotanyi mješavinama) te salate. Prva je CEZAR koja se, prema jednoj od legendi, počela služiti u vrijeme prohibicije u u meksičkom gradu Tijuani Amerikancima na koja su svratili preko granice na žestice. Bremec pripremati će još jedan američki hit – COLESLAW salatu te TRENTINU sa šparogama – proljetnu deliciju sjevernog dijela Italije. Umijesit će se domaći kruh, a na kraju sve i degustirati.

Napomenimo, kuhanje u woku je azijski način pripreme hrane koji se koristi preko 2.000 godina, a prve poznate wok posude počele su se koristiti za Han dinastije. Radi se o vrlo zdravijem i bržem načinu kuhanja, gdje visoka temperaturu tijekom cijelog spremanja jamči i da će biti hrana manja masna jer neće upiti puno ulja kao kada kuhate na nižim temperaturama.

Salate koje ćemo pripremiti donose nam proljeće na tanjuru, a i stari narodi su ih rado jeli. Tradiciju konzumiranja salate kao predjela pripisuje se da je uveo antički grčki liječnik Hipokrat (460. – 380. p.n.e.), otac današnje medicine. Vjerovao da je konzumacija sirovog povrća omogućava lakšu probavu. Po prvi put na radionicama imamo trentinu salatu koja se jede u proljeće jede na alpskom području Italije. Nakon topljenja snježnog pokrivača iz zemlje se bude šparoge, koje se poslužuju kuhane, ohlađene te prelivene dressing umakom od jaja i vlasca. Trentino salatu moguće je doraditi sa sjeckanim orasima, hrskavim crvenim radičem, ili pak čipsom od planinske pancete.

Cijena tečaja je 400 kuna, a uključuje kuhanje s profesionalnim i nagrađivanim chefovima u “Kuharskoj Akademiji”, namirnice, piće, svu potrebnu opremu, recepture i konzumacije jela po završetku radionice.

Prijaviti se možete na: mob. 099 319 89 61, mailom: na info@skmer.hr ili preko formulara na linku:

Sponzori

Članovi amateri imaju pravo na 3 gratis tečaja po svom odabiru. (iznos godišnje članarine je 750 kn po osobi).

Scroll to Top