RADIONICA JELA S TARTUFIMA – Afrodizijak na tanjuru

četvrtak 17-21 h, 20. listopada 2022., ŠKMER Kuharska Akademija, Jobova 2, Split

Tema ove radionice za ljubitelje kuhanja bit će tartufi koju gurmani još od antike smatraju jednom od delicija bez premca. Ta opojna vrsta jestivih gljiva koja raste po zemljom i snaži libido, raste pod zemljom, a specijalno obučeni psi tragači najčešće je naći najčešće uz korijenje hrasta, bukve, topole, vrbe i brijesta. Uglavnom budu od veličine trešnje do jabuke, no ponekad se pronađe i znatno veći primjerak. Najcjenjeniji su bijeli tartufi s ograničenih područja Istre i Italije. Crni tartufi su nešto rasprostranjeniji, no i dalje vrlo cijenjeni u kulinarstvu, a kod nas se mogu pronaći diljem obale, neki kažu i u okolici Sinja.

Na radionici pripremat će se između ostalog zapečene kamenice, ručno rađeni pljukanci s pršutom i tartufima, carpaccio s tartufima i domaćom majonezom te još nekoliko specijaliteta s ovom posebnom gljivom koja budi čula.

Cijena tečaja je 452 kn (59,99 eur) , a uključuje kuhanje s profesionalnim i nagrađivanim chefovima u “Kuharskoj Akademiji“, namirnice, piće, svu potrebnu opremu, recepture i konzumacije jela po završetku radionice.

PRIJAVE: 099 319 89 61, info@skmer.hr ili preko formulara na linku:

Sponzori

Scroll to Top