RADIONICA KINESKE KUHINJE: Od chow meina, kung pao piletine, do proljetnih rolica i slatkih azijskih zalogaja

četvrtak 17-21 h, 19. siječnja 2023., ŠKMER Kuharska Akademija, Jobova 2, Split

Druga  ovogodišnja radionica za ljubitelje kuhanja na temu je popularnih jela Dalekog istoka. Kina, kao najmnogoljudnija i četvrta zemlja po veličini na svijetu, ima i vrlo raznovrsnu gastronomsku tradiciju. Objedinjuje oko 20.000 različitih jela koja se razlikuju uvjetovano klimom i lokalnim namirnicama, a zatim i različitim načinima miješanja začina, pripreme i posluživanja.

Kineske gastronomske tradicije podijeljene su po regijama; Fujian, Cantonese, Anhui, Zhejiang, Szechuan, Shandong, Jiangsu i Hunan, a jedan od zajedničkih nazivnika im je, iako ne i strogo pravilo, da se namirnice isjecaju na veličine zalogaja te termički manje obrađuju i iscrpljuju nego u drugim kulinarskim tradicijama. Odavno je ova kuhinja, inače najraznovrsnija na svijetu, pregazila kontinente i dobila svoje varijante prilagođene zapadnom svijetu.

Na radionici pripremat će se jela iz woka, između ostalog chow mein sa svinjetinom, kung pao (gong bao) jelo od piletine, kikirikija i sečuanskog papra, azijski klasik iz Sečuana. Pravit ćemo proljetne rolice, steamed buns (parena peciva),  a naći će se i ponešto slatko.

Cijena tečaja je 60 eura, a uključuje kuhanje s profesionalnim i nagrađivanim chefovima u ŠKMER Kuharskoj Akademiji, namirnice, piće, svu potrebnu opremu, recepture i konzumacije svih jela po završetku radionice.

Prijave: 099 319 89 61, na info@skmer.hr ili preko formulara na linku:

Tečajevi za ljubitelje kuhanja

Scroll to Top