RADIONICA KOTANYI: Uskoro edukacije o suhim marinadama za članove, brodare, kuhare hotela i restorana

19., 20. i 23. ožujka, ŠKMER Kuharska Akademija, Jobova 2, Split

Kotanyijeve edukacije i prezentacije o suhim marinadama stiže i u Kuharsku Akademiju ŠKMER-a. Pod krilaticom “bogatstvo iskustva za bogatstvo okusa” prvu će voditi renomirani chef Ljubiša Stojanović koji nas je već oduševljavao jelima na Kotanyijevim prezentacijskim showovima na Biseru Mora. Namijenjena je članovima naše udruge i bit će u jutarnjem terminu, pa molimo zainteresirane da se unaprijed jave i osiguraju sebi mjesto. Druge dvije edukacija održat će se 20. i 23. ožujka poslijepodne u Kuharskoj Akademiji, a namijenjene su brodarima, kuharima u hotelima i restoranima o čemu ćemo vas uskoro detaljnije izvijestiti.

Chef Stojanović pokazat će članovima naše udruge na prvoj radionici pripremu niza jela uz suhe marinade kao što su kombinacije začina za piletinu, roštilj (barbeque) i steak. Radi se o proizvodima koje su u ovoj vodećoj svjetskoj tvrtki za proizvodnju začina osmislili u suradnji s vrhunskim chefovima.

“Radi se o proizvodima koji jamče konstantnu kvalitetu i jednostavnost pripreme te štede vrijeme u profesionalnim kuhinjama. Suhe marinade Kotanyi proizvodi su vrhunske kvalitete isključivo s prirodnim sastojcima po recepturama iskusnih chefova koji uvelike olakšavaju pripremu u kuhinji i jamče zadovoljstvo gostiju” – poručili su iz Kotanyija.

Molimo zainteresirane da se prijave na mob. 099 319 89 61, broj mjesta je ograničen.

 

PEČENA PILETINA

1140 g

KOTANYI mješavina začina Pečena piletina je uravnotežena kombinacija bilja i začina koji naglašava okus piletine.

Paprika i ostali sastojci osim okusa daju mesu rumenu boju u blažem termičkom procesu . Na taj način piletina manje kalira, poželjna je nepcu a ujedno daje fini okus umaku od pečenja.

Sastojci

kuhinjska sol jodirana, paprika, kukuruzni škrob, češnjak, ružmarin, papar, mažuran, papar.

Upotreba:

Mješavina začina pogodna za sve vrste peradi. Prilikom pečenja u pećnici poželjno nakon začinjavanja i stavljanja u pećnicu perad podvrgnuti termičkoj obradi parenja-kuhanja oko 6 minuta, kako bi se začini prije pečenja upili u mesu a pred kraj dali rumenu boju i natur umak. Kod pečenja na grillu i u tavi natrljati meso mješavinom začina i peći na većoj temperaturi a potom na manjoj a po želji pred kraj ako želimo hrskavu kožicu kratko na većoj temperaturi.


GRILL BARBECUE

925 g

KOTANYI mix začina Grill Barbecue koristiti za sve vrste mesa i priloga (povrća i krumpira) s roštilja. Idealno za gurmane, ljubitelje začinjenijih jela.

Sastojci:

kuhinjska sol jodirana, papar, kim, paprika, korijander, ružmarin, mažuran, gorušica, peršin, kajenski papar, luk, pastrnjak, mrkva, list celera, vlasac, poriluk, ljupčac- selen

Upotreba:

Ovaj uravnoteženi začin bilja i soli čini meso s roštilja optimalno začinjenim, a idealan je za sve dijelove mesa govedine, svinjetinu, janjetinu i peradi pogodne za grilanje.

Obrađeno meso posipajte mix začinima Grill Barbecue i pustite kratko da se marinira prije termičke obrade. Meso možete prije začinjavanja poprskati uljem.

 

SVINJSKO PEČENJE

1050 g

Izvrsno usklađena kombinacija začina i začinskog bilja za odličan okus pečenja! KOTÁNYI svinjsko pečenje specijalno je pripremljena mješavina začina za pripremu specijaliteta od svinjetine.

Sastojci:

kuhinjska sol jodirana, češnjak, kumin, korijander, luk, papar, paprika

Upotreba:

Odlično za pečenu svinjetinu, svinjsku roladu i porketu, mesnu štrucu, stefany pečenje, svinjske odreske i kotlete u umaku, meso u umaku s gljivama, s povrćem.

 

STEAK

1050 g

KOTANYI mješavina začina Steak je usklađena kombinacija začina za sva mesna pečenje i mesne odreske. Poškropite odabrano meso uljem i začinite mix mješavinom.  Okus umaku od pečenja možete oplemeniti maslacem, sokom limuna i ostalih agruma, vrhnjem slatkim i kiselim, vinom bijelim/tamnim/prošekom,

Sastojci:

kuhinjska sol jodirana, papar, luk, paprika, češnjak, kajenski papar, origano, kurkuma, gorušica, korijander, bosiljak, ružmarin, piskavica, đumbir, kumin, vlakna graška, kukuruzni škrob

Upotreba:

Odlična mješavina za steak file teleći, juneći, svinjski, steak odrezak, kotlet, pureći i pileći odrezak, ražnjić s povrćem i bez, pečena rebrica / sous vide, pečenja – punjena, rolana, dresirana i mljevene mješavine na grillu i u pećnici, povrće i gljive na žaru.

Scroll to Top