Radionica kuhanja: PUT OKO SVIJETA – kontinenti na tanjuru

četvrtak 17-21 h, 18. siječnja 2024., ŠKMER Kuharska Akademija, Jobova 2, Split

Na ovoj radionici za ljubitelje kuhanja spajat ćemo kontinente receptima, začinima i posebnim načinima kuhanja.

Polaznici će s našim chefovima pripremati:

JOLLOF RIŽU (Zapadna Afrika): Riža dugog zrna kuhana s rajčicom, paprikom, lukom i mesom u jednom loncu, najbolje na otovorenoj vatri, koja se priprema drugačije od regije.

CURRY (Indija): Iako iza ovog naziva teško je sažeti što se njime opisuje, u Velikoj Britaniji je to začinjeno jelo sjevernoindijskog stila koje većinom sadrži meso. Riječ je o verziji za zapadnjake koja ima manje začina nego u Indiji.

LOMO SALTADO (Peru): Peruansko-kineski fusion recept koji uključuje prženo goveđe meso s povrćem, začinjeno sojinim umakom, octom i kuminom. Poslužuje se s krumpirom ili rižom.

POKE (Havaji, Pacifički otoci): Riba, obično tuna, marinirana u umaku od soje, sezamovog ulja i drugih začina. Poslužuje se svježa s rižom ili kao predjelo

Cijena tečaja je 70 eura, a uključuje kuhanje s profesionalnim i nagrađivanim chefovima u Kuharskoj akademiji, namirnice, piće, svu potrebnu opremu, recepture i konzumacije jela po završetku radionice.

Prijave: 099 319 89 61, info@skmer.hr ili preko formulara na linku:

Tečajevi za ljubitelje kuhanja

Scroll to Top