Radionica kuhanja: PUT OKO SVIJETA – Svi kontinenti na tanjuru

četvrtak 17-21 h, 12. siječnja 2023., ŠKMER Kuharska Akademija

Na ovoj radionici za ljubitelje kuhanja spajat ćemo kontinente receptima, začinima i posebnim načinima kuhanja.

JELA NA RADIONICI:

– Piri piri chicken – Mozambik
– Burritos  – Meksiko
– Ramen – Kina
– New York cheesecake – SAD
– Carbonada (Vegetables and meat minestrone-like soup) – Čile
– Pad thai – Tajland

 

Cijena tečaja je 60 eura, a uključuje kuhanje s profesionalnim i nagrađivanim chefovima u Kuharskoj akademiji, namirnice, piće, svu potrebnu opremu, recepture i konzumacije jela po završetku radionice.

Prijave: 099 319 89 61, info@skmer.hr ili preko formulara na linku:

Tečajevi za ljubitelje kuhanja

PIRI PIRI CHICKEN – Mozambik

Piri-piri piletina je pikantna i dobrano začinjena delicija koje vuče korijene Afrike. ali i Portugala. Jelo je, smatra se, nastalo u u Angoli i Mozambiku kada su portugalski doseljenici stigli s čili papričicama (poznatim kao piri-piri na svahiliju). Piletina se dobro marinira prije pečenja na roštilju…bude sočna i hrskava, gurmani mnogi kažu, da je ovo najbolje što se od piletine dobiti može!

BURRITOS/TACO DE HARINA – Meksiko

Širom Meksika su nezaobilazne tortille od kukuruznog ili bijelog brašna, poslužuju se umjesto kruha, te su glavni sastojak slavnih meksičkih specijaliteta, a jedan od omiljenijih su burritos.

Za razliku od tacosa, kod burritosa tortilja posve obavija nadjev koji najčešće sadrži sadrži rižu, grah, zelenu salatu, meso, avokado, sir i kiselo vrhnje. Tortilja za burritose češće je pšenična te se obično lagano peče na žaru ili kuha na pari, da omekša i bude što savitljivija.

NEW YORK CHEESECAKE – SAD

Ovaj omiljeni kolač od sira poznat je po svojoj kremastoj teksturi, a mnogi ga smatraju najboljom varijantom cheesecakea. Bogat je i gust, pravi se od krem ​​sira, jaja, žumanjaka i vrhnja, zna se aromatizirati limunom kako bi mu se dodala svježina. U originalnoj verziji New York cheesecake se radi s biskvitom umjesto podloge od keksa – a upravo takva se torta i dan danas jede u bruklinskom Junior’s restoranu kojeg je upravo ova torta proslavila 1973. godine. Tada je njihov cheesecake u New York Magazineu i Village Voiceu proglašen najboljim u New Yorku, iako je ta torta na njihovom meniju bila od 50-ih godina prošlog stoljeća.

CARBONADA – Čile

Izdašna čileanska gmesna juha koja koja se sastoji od komadića govedine i različitog povrća. To je jednostavan, a ukusima bogat obiteljski obrok koji, ovisno od načina pripreme, može varirati od juhe do variva, od predjela do glavnog jela. Tipična carbonada sastoji se od mesa, riže, krumpira i tikvica. Svaka regija i kućanstvo imaju neki svoj posebni sastojak. Ljeti se za carbonadu koriste i mahune i kukuruz, a zimi njihovo mjesto preuzima grašak te smrznuto povrće.

PAD THAI – Tajland

Jelo je od prženih rižinih rezanaca koje se obično služi kao ulična hrana u Tajlandu i jedno je od najpopularnijih u gastronomiji ove nama daleke zemlje. Obično se pravi s rižinim rezancima, škampima, kikirikijem, jajima i klicama graha s raznim povrćem. Sastojci se zajedno pirjaju u woku i dodaju ukusnom pad thai umaku. Tradicionalni pad thai umak uključuje riblji umak, ocat, šećer i pastu od ploda tamarinda. Kako ovu pastu onije lako pronaći kod nas, možete je zamijeniti i rižinim octom.

Scroll to Top