Radionica kuhanja: PUT OKO SVIJETA – Svi kontinenti na tanjuru

četvrtak 17-21 h, 5. svibnja 2022., ŠKMER Kuharska Akademija

Na ovoj radionici za ljubitelje kuhanja spajat ćemo kontinente receptima, začinima i posebnim načinima kuhanja. Polaznici će s našim chefovima pripremati marokanski tagine, azijske dumplingse, jambalayu – klasik s juga SAD-a. Bit će tu francuski quiche lorraine i argentinske empanadas, a zasladit ćemo se brazilskim brigadeirosom.

Tagine (tajine) sjevernoafrička je delicija koja se tradicionalno priprema u glinenom loncu. Janjetina, teletina ili piletina kombiniraju s povrćem i biranim začinima te kuhaju u svom soku. Marokanska kuhinja izgradila se iz berberske, arapsko-andaluzijske i židovske kulinarske tradicije što se sažima dobrim dijelom u ovom drevnom jelu.

Dumplings su okruglice od tankog tijesta poznate i kao gyoza ili momos, potječu iz kineske kuhinje, a izvrsne varijante postoje i u Japanu. Mogu biti punjenje kombinacijom mesa i povrća, morskim plodovima i veganske. Poslužuju se najčešće s kiselo-slanim ili slatko ljutim umacima.

Jambalaya jelo je s piletinom, kobasicama, rižom i morskim plodovima, a u Lujzijani mnoštvo je recepata ove delicije nastale spojem španjolske, zapadnoafričke i francuske kuhinje. Ipak ima dvije ključne varijante; kreolsku s rajčicama i kajensku (cajun) s više kobasica.

Quiche lorraine izdašnija je francuska pita (tart) poznata u cijelom svijetu, a najčešće se nadjeva jajima, slaninom, pa i sirom. Dakako, postoje i druge kombinacije s kojima nećete pogriješiti.

Argentinski empanadas mala su peciva tradicionalno punjena mesom. Poslužuju se tijekom zabava i festivala kao predjelo ili glavno jelo, a različite okuse duguju raznim nadjevima u kojima se nađe govedine, šunke, maslina,paprika, pa i grožđica. Svaka regija Argentine ima svoju karakterističnu varijantu i recepte.

Za slatki kraj radionici napravit će se brigadeiros, brazilske čokoladne kuglice od kondenziranog mlijeka, čokoladnog praha i maslaca, a mogu se oplemeniti i s orašastim plodovima. Nezaobilazne su na rođendanskim zabavama.

Cijena tečaja je 450 kuna, a uključuje kuhanje s profesionalnim i nagrađivanim chefovima u Kuharskoj akademiji, namirnice, piće, svu potrebnu opremu, recepture i konzumacije jela po završetku radionice.

Prijave: 099 319 89 61, info@skmer.hr ili preko formulara na linku: https://www.skmer.hr/tecajevi-za-amatere/

Scroll to Top