RADIONICA: Ljetni deserti Marina Bevande

četvrtak 17-21 h, 6. lipnja  2019., ŠKMER-ova Kuharska Akademija, Jobova 2, Split

U našu “Kuharsku Akademiju” ponovo nam dolazi pastry chef Marino Bevanda kako bi nas u ljeto uveo sa slasticama punima voćnih aroma. S polaznicima pravit će razne mousseove, minestrone od voća i šampanjaca, cheesecake s voćem, voćna tortu Charlotte i još toga osvježavajućeg, slatkog, a zdravog. Dodajmo da je spomenuta voćna torta prema jednoj od legendi  nastala u 18. stoljeću Velikoj Britaniji i dobila ime po kraljici Charlotte (1744-1818), supruzi Georgea III. Radilo se o kolaču od maslacem natopljenog kruha i kuhanih jabuka koji je postao popularan među običnim pukom širom Britanije stoljeće kasnije. Varijanta ovog kolača s punjenjem od bavarske kreme (od jaja i mlijeka) te šlaga veže se uz slavnog francuskog kuhara Marie Antoine Carêma (1784 -1833)  koji je engleski kolač s kuhanim jabukama preradio u slasticu  Charlotte a la parisienne. Postoje i druge legende o ovoj neodoljivoj slastici, a mi ćemo se držati suvremenih receptura Marina Bevande koji je vodio slastičarske odjele splitskih restorana „Bepa“ i „Zoi“, a danas je zadužen za slatke okuse u restoranu “Olive Tree“.

Cijena tečaja je 300 kuna, a uključuje kuhanje s profesionalnim i nagrađivanim chefovima u “Kuharskoj Akademiji”, namirnice, piće, svu potrebnu opremu, recepture i konzumacije jela po završetku radionice.

Prijaviti se možete na: mob. 099 319 89 61, mailom: na info@skmer.hr ili preko formulara na linku

https://www.skmer.hr/tecajevi-za-amatere

 

Scroll to Top