RADIONICA MACARONSA – Tajne i trikovi obožavane slastice Katarine Medici

četvrtak, 28.ožujka 2019., 17-21 h, ŠKMER Kuharska Akademija, Jobova 2, Split

Neodoljivi francuski kolačići macaronsi za kojima odavno luduje cijeli svijet, tema su naše radionice pod vodstvom iznimnog pastry chefa Marina Bevande (Olive Tree). S ljubiteljima kuhanja spremati će ih u raznim bojama i okusima, otkriti neke od pisanih i nepisanih pravila, jer, iako  naizgled jednostavni, radi se o kolačićima koji traže umješnost, a i poznavanje niza trikova.

Prema povijesnim zapisima, macaronse je u Italiji osmislio osobni slastičar Katarine Medici, te su u Francusku su stigli za proslavu njezinog vjenčanja s Henrijem II 1533. godine i postali neodvojivi dio njihove gastronomije. Prvi macaronsi bili su jednostavni keksi od badema, šećera i bjelanjaka, a čokoladno punjenje u sredini  dobili su u  20. stoljeću u slastičarnici Ladurée. Od tada su se iz Francuske proširili svijetom u raznim varijantama.  Dodajmo da su macaronsi simbol Pariza te, osim spomenute Ladurée, najpoznatiji su iz francuskih slastičarnica Pierre Hermé, La Maison du Chocolat i Hugo & Victor.

Cijena tečaja je 450 kuna, a uključuje kuhanje s profesionalnim i nagrađivanim chefovima u “Kuharskoj Akademiji”, namirnice, piće, svu potrebnu opremu, recepture i konzumacije jela po završetku radionice.

Prijave na: mob. 099 319 89 61, mailom: na info@skmer.hr ili preko formulara na linku PRIJAVE ZA TEČAJ

Članovi amateri imaju pravo na 3 gratis tečaja po svom odabiru (iznos godišnje članarine je 750 kn po osobi)

Scroll to Top