RADIONICA: Perfect Match – sljubljivanje hrane i vina Matela

 7.ožujka 2019., četvrtak 17-21 h, ŠKMER Kuharska Akademija, Jobova 2, Split

Kroz okuse na ovoj radionici za ljubitelje kuhanja provesti će vas trogirski chef Ante Rubić, koji na svojim tanjurima slaže boje i okuse poput kakvog sredozemnog ditiramba. Vina će nam s jelima povezati jedan od najznačajnijih kaštelanskih vinara Ivan Kovač Matela. Njegovi kaštelanski crljenci i plavci zorno dočaravaju vinarsku povijest njegovog kraja, pa će se uskoro ta priča zaokružiti u Matelinim vinogradima jer planira zasaditi svih 11 autohtonih kaštelanskih vinskih sorti od kojih je većina nestala vremenom. Nakon crljenka obnovio je sortu babicu koju je pretvorio u vrsno vino, a od prošle godine u bocama mu je i vino od sorte vlaška. Radi se o grožđu koje je u Kaštela stiglo oko 1900. iz trogirske Zagore. Uskoro će zasaditi glavinušu i dok se čeka da Matela od nje proizvede vino, u njegovom podrumu njeguju se vrhunski pošip i maraština ovjenčana zlatom na Sabatini, velikom međunarodnom skupu vinara i vinogradara, kao i razne kupaže kojima privlači vinske znalce. O svemu više ispričat će nam sam Matela u četvrtak uz zalogaje koje će polaznici spremati s chefom Rubićem.

Cijena tečaja je 450 kuna, a uključuje kuhanje s profesionalnim i nagrađivanim chefovima u “Kuharskoj Akademiji”, namirnice, piće, svu potrebnu opremu, recepture i konzumacije jela po završetku radionice.

Prijaviti se možete na: mob. 099 319 89 61, mailom: na info@skmer.hr ili preko formulara na linku

https://www.skmer.hr/tecajevi-za-amatere

Članovi amateri imaju pravo na 3 gratis tečaja po svom odabiru. (iznos godišnje članarine je 750 kn po osobi)

ŠKMER/Gastrobajter

Scroll to Top