RADIONICA PIZZA@HOME: Napolitana, Chicago style, nonina i zdrave pizze u kućnim varijantama

četvrtak 17-21 h, 7.prosinca 2023., ŠKMER Kuharska Akademija, Jobova 2, Split

Osigurajte svoje mjesto na tečaju za ljubitelje kuhanja i naučiti praviti pizze kakve se mogu ispeći u kućnim uvjetima da posve nalikuju onima iz pizzerije. Razvlačiti će tijesta za Napolitanu i Chicago style (deep dish pizzu). Umijesit ćemi i ispeći Noninu pizzu (iz škrovade), te naučiti kako se prave posve zdrave varijante tijesta za pizzu od grahama i brašna pira. Radit će se i razni domaći umaci i premazi za pizze, a na kraju se sve i kušati.

Općenito klasični oblik pizze smatra se da potječe od jela s tijestom siromašnih Napolitanaca, iako povijest slična jela pamti i više od tisuću godina. Tijesto za NAPOLITANU oblikuje se u pravilu samo od brašna, soli, vode, te prirodnog kvasca, a pazi se da pizza ima 30 centimetara promjera.

CHICAGO STYLE PIZZA (deep dish pizza) počela se peći u Pizzeriji Uno (koja je kasnije prerasla u golemi lanac) u Chicagu 1943. godine, a radi se u dubljoj okrugloj posudi te ima dvostruki sloj tijesta, vrlo je izdašna umaka od rajčice i krasi je pregršt dodataka, pa i kalorija.

Cijena tečaja je 70 eura, a uključuje kuhanje s profesionalnim i nagrađivanim chefovima u “Kuharskoj Akademiji”, namirnice, piće, svu potrebnu opremu, recepture i konzumacije jela po završetku radionice.

Prijave: 099 319 89 61, info@skmer.hr ili preko formulara; 

Tečajevi za ljubitelje kuhanja

Scroll to Top