Radionica španjolske kuhinje: Putovanje od Andaluzije do Galicije

četvrtak 17-21 h, 1. veljače 2024., ŠKMER Kuharska Akademija, Jobova 2, Split

Španjolska kuhinja različita je od regije do regije, a najjednostavnije se može opisati da objedinjuje mediteranski hedonizam i brojne utjecaje osvajača od Antike. Svijet su Španjolci osvojili tapasima – malim zalogajima u mnoštvu varijanti što se uglavnom jedu uz vino između glavnih obroka, te paellom za koju se smatra da je najbolja s rižom Valencije. No, u španjolskoj gastronomiji popularni su i kojekakvi gulaši, kobasice i šunke, a da ne govorimo o morskim delicijama koje teško da igdje se u svijetu nude u tolikom broju receptura.

JELA NA RADINICI:

Pulpo a la gallega (hobotnica ili lignje na posteljici od krumpira na galicijski način)

Tortilla Española (jaja, krumpir i luk kako to rade u Kataloniji)

Gazpacho (popularna andalazijska hladna juha s povrćem na dva načina)

Arroz con Leche (riža na mlijeku na španjolski način aromatizirana narančom, limunom te štapićima vanilije i cimeta)

Cijena tečaja je 70 eura, a uključuje kuhanje s profesionalnim i nagrađivanim chefovima u ŠKMER Kuharskoj Akademiji, namirnice, piće, svu potrebnu opremu, recepture i konzumacije jela po završetku radionice.

Prijave: 099 319 89 61, info@skmer.hr ili preko formulara na linku:

Tečajevi za ljubitelje kuhanja

Scroll to Top