RADIONICA ŠPANJOLSKE KUHINJE: Putovanje recepturama jedne od najraznovrsnijih gastronomija svijeta

četvrtak 17-21 h, 17. veljače 2022., ŠKMER Kuharska Akademija, Jobova 2, Split

Španjolska kuhinja regionalno iznimno je raznolika, a zajednički joj je nazivnik mediteranski hedonizam i brojni gastronomski utjecaji osvajača od Antike. U španjolskoj gastronomiji popularni su nebrojeni i autentični specijaliteti; kojekakva kuhana mesna jela koja se razlikuju od regije do regije, a da ne govorimo o morskim delicijama koje teško da igdje se u svijetu nude u tolikom broju receptura. Na ovoj radionici donosimo niz jela koja ranije nismo pripremali u serijalu za ljubitelje kuhanja četvrtkom, a prije sve ga tu je pisto, španjolska inačica francuskog klasika ratatouille.

“U receptu su rajčice, paprika, tikvice, luk i češnjak narezani i pečeni s puno maslinovog ulja kako bi dobili onaj klasični mediteranski okus. Podrijetlom iz ravnica regije La Mancha, pisto može biti prilog, predjelo, pa i glavno jelo. Poslužuje se uz svježu salatu, kruh i, naravno, malo domaćeg crnog vina za vrhunski španjolski doživljaj” – ističe chef Petar Vlak, jedan od ŠKMER-ovih voditelja radionica četvrtkom.

Na jelovniku su i Gambas al Ajillo, španjolska varijanta plodova mora, koji se poslužuju kao predjelo ili tapas. Kozice se kuhaju u maloj glinenoj posudi napunjenoj vrućim maslinovim uljem, pečenim češnjakom i malim prstohvatom čilija koji im daje ono nešto. Najbolje je poslužiti s hrskavim kruhom, koji je savršen za brisanje cijelog tog ukusnog umaka od češnjaka.

Paella spada u obveznu lektiru španjolske kuhinje, tako da je nećemo niti ovaj put izostaviti na radionici.

Pripremat će se i Albondigas, omiljene mesne okruglice u bademovom umaku, a za desert imat ćemo Churros. Ti duguljasti uštipci omiljena su tradicionalna slastica Španjolaca, kao i Leche frita (prženo mlijeko), koji se pravi miješanjem mlijeka, žumanjaka i brašna uz još par tajnih dodataka koje ćete doznati na radionici.

JELA NA RADIONICI:

Pisto ( španjolski ratatouille)

Gambas al Ajillo (tapas s kozicama, češnjakom i maslinovim uljem)

Albondigas (mesne okruglice u bademovom umaku)

Paella

Leche frita (slastica od prženog mlijeka)

Churros (duguljasti uštipci)

Cijena tečaja je 450 kuna, a uključuje kuhanje s profesionalnim i nagrađivanim chefovima u ŠKMER Kuharskoj Akademiji, namirnice, piće, svu potrebnu opremu, recepture i konzumacije (svih jela po završetku radionice).

PRIJAVE: 099 319 89 61, info@skmer.hr ili preko formulara na linku

https://www.skmer.hr/tecajevi-za-amaterehttps://www.skmer.hr/tecajevi-za-amaterehttps://www.skmer.hr/tecajevi-za-amatere

 

Scroll to Top