Radionica sportske prehrane za trenere djece na natjecanjima i pripremama / KUHINJA ZNANJA

petak 11 – 15 h, 16.2.2024., ŠKMER Kuharska Akademija, Jobova 2, Split

Radionica je namijenjena trenerima i voditeljima klubova djece i mladih sportaše na natjecanjima i pripremama kako bi se kroz nutricionistički izbalansirane obroke postigao optimalan sportski učinak. Kroz stručno vodstvo nutricionista i chef edukatora doznat ćete i kakva treba biti prehrana u hotelima i restoranima kako bi ispunila zahtjeve uoči treninga ili priprema, kao i na što valja obratiti pažnju tijekom dogovaranja i kreiranja jelovnika u objektima.

Radionica je interaktivna i prati ju prezentacija u PowerPointu, dati će temeljne, kao i znanstveno utemeljene odrednice prehrane sportaša, tako da predznanje nije potrebno,, a održava u sklopu EU projekta Kuhinja znanja (UP.02.3.1.03.0137.) za jačanje društvenog poduzetništva.

TEME:

– skupine namirnica ((1) žitarice, (2) povrće, (3) voće, (4) meso, riba, jaja i sir, (5) mlijeko, jogurt i srodni fermentirani nezaslađeni mliječni napici, (6) masti) i njihova korist za sportaše,

– doručak, ručak i večera, te međuobroci na pripremama (i usporedba sa klasičnom situacijom kada sportaši treniraju u matičnom klubu)

– doručak, ručak i večera, te međuobroci na putu od kuće do mjesta natjecanja,

– doručak, ručak i večera, te međuobroci u danu natjecanja,

– komunikacija s kuharom i/ili voditeljem odjela hrane i pića te dogovor oko jelovnika (na putu i na lokaciji priprema/natjecanja),

– organizacija prehrane i priprema obroka u privatnom smještaju,

– kako potaknuti djecu i mlade sportaše da se hrane kvalitetno (kupovina hrane u pekarnici, trgovini…),

– korištenje dostupnih resursa u hotelu ili privatnom smještaju,

– kako unaprijediti ponudu ponuđenu od strane restorana ili hotela (rad na stvarnim primjerima)

Termin održavanja: 16.2.2024. od 11 sati do 15 sati
Veličina grupe: do 12 polaznika
Cijena: 70 eura

ONLINE prijave:

Radionica sportske prehrane za trenere djece na natjecanjima i pripremama

Kuhinju Znanja sufinancirali su Europska unija iz Europskog socijalnog fonda te Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.
Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.532.220,16 HRK, od čega je 1.279.693,52 HRK osigurano iz Europskog socijalnog fonda te 176.768,57 HRK iz državnog proračuna Republike Hrvatske.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost udruge Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija.

 

Scroll to Top