Radionica sportske prehrane za trenere djece na natjecanjima i pripremama

Veličina grupe: do 12 polaznika
Cijena: 70 eura

Radionica je namijenjena trenerima i voditeljima klubova, nastavnicima te roditeljima djece i mladih sportaša koji žele produbiti svoje znanje o prehrani u sportu kako bi svojim sportašima, djeci i učenicima bili podrška u razvoja talenta i potencijala, te u konačnici ostvarenju dobrih sportskih rezultata i očuvanju zdravlja.
U prvom dijelu radionice će se dati prikaz raznolike i kvalitetne prehrane u danima klasičnih treninga. Razgovarat ćemo o nezaobilaznoj temi – dodacima prehrani, svrsishodnosti njihovog uzimanja te kako smanjiti rizik od pada na dopinškoj kontroli uslijed unosa nedozvoljenih tvari putem suplemenata.
U drugom dijelu radionice, dat će se konkretne smjernice kako prehranu prilagoditi zahtjevima prednatjecateljske faze odnosno natjecanja. I konačno, znajući koliko je važno da prehrana na pripremama i natjecanjima bude u skladu sa zahtjevima sportskih napora te doprinese postizanju sportskih ciljeva, kroz stručno vodstvo nutricionista i chef edukatora, kao i razmjenu mišljenja i iskustva, doznat ćete kakva bi trebala biti prehrana u hotelima i restoranima.
Shodno tome, razgovarat ćemo kako komunicirati s voditeljima restorana, šefovima kuhinja i sl. s ciljem dogovaranja i kreiranja jelovnika koji će sportašima biti ključna pomoć u zadovoljavanju njihovih energetskih i nutritivnih potreba. Radionica je interaktivna i prati ju prezentacija u PowerPointu, a dati će temeljne, kao i znanstveno utemeljene odrednice prehrane sportaša, tako da predznanje nije potrebno.
Teme radionice su:
– skupine namirnica ((1) žitarice, (2) povrće, (3) voće, (4) meso, riba, jaja i sir, (5) mlijeko, jogurt i srodni fermentirani nezaslađeni mliječni napici, (6) masti) i njihova korist za sportaše,
– doručak, ručak i večera, te međuobroci na pripremama (i usporedba sa klasičnom situacijom kada sportaši treniraju u matičnom klubu)

– doručak, ručak i večera, te međuobroci na putu od kuće do mjesta natjecanja,
– doručak, ručak i večera, te međuobroci u danu natjecanja,
– komunikacija s kuharom i/ili voditeljem odjela hrane i pića te dogovor oko jelovnika (na putu i na lokaciji priprema/natjecanja),
– organizacija prehrane i priprema obroka u privatnom smještaju,
– kako potaknuti djecu i mlade sportaše da se hrane kvalitetno (kupovina hrane u pekarnici, trgovini…),
– korištenje dostupnih resursa u hotelu ili privatnom smještaju,
– kako unaprijediti ponudu ponuđenu od strane restorana ili hotela (rad na stvarnim primjerima)

Radionica se održava u sklopu EU projekta – Kuhinja Znanja (UP.02.3.1.03.0137.) sufinanciranog kroz program „Učinkoviti ljudski potencijali“ u sklopu Europskog socijalnog fonda.
Obrazac za prijavu:
Recept za sportski uspjeh

 

Scroll to Top