Pripremali smo jela od vrhunske bluefin tune za gurmanski street food, a tu je i recept za carpaccio s narančom i kaparima

održano 6. svibnja 2021., ŠKMER Kuharska Akademija, Split

Svježa jadranska tuna u club sandwichu, tataru, carpacciu s narančom i kaparima, poke bowl salati sa sushi rižom, tjestenini s guščjom jetrom (foie gras), odresku s tikvicama uz Hollandaise umak s narančom pripremala se u četvrtak na radionici za ljubitelje kuhanja. Chef Željko Neven Bremec proveo nas je kroz pripremu delicija sa svih strana svijeta od bulefin jadranske tune Gastro ribarnica Brač, dakle, svježe ribe koja stiže iz ulova, ne iz uzgajališta, a može se nabavit u njihovim trgovinama i veleprodaji.

Bulefin tuna u raznim varijantama oksonica je azijske street food ponude, sve prihvaćenije i u ostatku svijeta, posebice gurmanskih jela za ponijeti kakvih smo se dotakli na našoj prošlotjednoj radionici. Izdvajamo jednostavan recept za carpaccio od posve svježe tune, kojim ćete oduševiti goste, a lako ćete sirovu tunu pretvoriti i u havajsku poke bowl salatu ili kakvu japansku deliciju.

CARPACCIO OD TUNE

za 4 osobe:

svježa tuna u komadu 400 g

maslinovo ulje

cvijet soli

papar

sok od naranče

kapari

priprema:

Na pladanj ili tanjur podlijte maslinovo ulje po dnu, posolite cvijetom soli i svježe mljevenim

paprom. Tunu izrežite na tanke listiće, 2-3 mm debljine. Pospite cvijetom soli, sokom od naranče i s malo maslinova ulja i marinirajte cca 30 minuta. Poslužite sa srcem naranče i kaparima, te fetom dobrog domaćeg kruha i čašom finog vina.

Scroll to Top