Radionica veganske kuhinje Ivane Surjan Mitrović

srijeda 17-21 h, 3. lipnja 2020., ŠKMER-ova Kuharska Akademija, Jobova 2, Split

Prvu ŠKMER-ovu radionicu veganske kuhinje za ljubitelje kuhanja vodi Ivana Surjan Mitrović, voditeljica YouTube kanala Mama Veganka i certificirana veganska kuharica. Pripremat će se krem juha s vrhnjem od indijskih oraščića, falafel s veganskim tartar umakom, čokoladni mousse od aquafabe i rižoto s bukovačama i artičokama, a posebnost radionice jest da će od predjela do deserta baza svih delicija biti slanutak.

“Ta je mahunarka osnovni sastojak humusa i falafela, bliskoistočnih jela koja se tradicionalno pripremaju bez sastojaka životinjskog porijekla. Slanutak je vrlo visokih nutritivnih vrijednosti jer sadrži obilje proteina i vlakana te je bogat mineralima i vitaminima. U desertu ćemo koristiti aquafabu što je naziv na vodu u kojoj se kuhao slanutak. U veganskom slastičarstvu aquafaba se koristi kao zamjena za bjelanjak od koje se može napraviti meringue, beze kore, puslice pa čak i makaronsi. Na radionici ćemo napraviti čokoladni mousse s aquafabom” – poručila je ova Splićanka.

Ljubitelji kuhanja na radionice će pozabaviti s quinoom i kus-kusom, a na repertoaru su i indijski oraščići kao baza za vegansko vrhnje.

“Često se ovi oraščići koriste u veganskoj sirovoj kuhinji kao baza za kremu, jer nakon namakanja omekšaju i mogu se samljeti u glatku smjesu. Jeste li znali da su indijski oraščići zapravo sjemenke jabuke cashew koja raste u Indiji?” – dodala je Ivana Surjan Mitrović.

Što i kako radi Ivana možete pogledati na njezinom kanalu gdje objavljuje video recepte pripremljene samo od namirnica biljnoga porijekla:

https://www.youtube.com/channel/UC6ENXH-BywTN4wfa3uOk52w

Cijena tečaja je 400 kn, članovi imaju pravo po članskim uvjetima iskoristiti svoje iskaznice za neiskorištene tečajeve iz sezone 2019. / 2020.. Radionica uključuje kuhanje s profesionalnim i nagrađivanim chefovima u Kuharskoj Akademiji, namirnice, piće, svu potrebnu opremu, recepture i konzumacije jela po završetku radionice.

Prijaviti se možete na: mob. 099 319 89 61, mailom: na info@skmer.hr ili preko formulara na linku:

https://www.skmer.hr/tecajevi-za-amatere

Scroll to Top