RADIONICA ZA ČLANOVE – kuhanje domaćeg piva s Barbom

Radionica kuhanje domaćeg piva s Barbom za članove ŠKMER-a, a uskoro i za ostale
(4 veljače 2019., 15-19 sati, ŠKMER-ova Kuharska akademija, Jobova 2, Split).

Prvi i najagilniji splitski crafteri dolaze nas poučiti pivarenju u ŠKMER-ovoj Kuharskoj Akademiji. Dakle, Siniša Anđelić, suvlasnik LAB Split – Craft Brewery BARBA, za članove udruge upriličit će kuhanje domaćeg piva i to uz kuhinjski pribor (čitaj; teče, kaciole, cjediljke, zdjele), a u istovremeno će nas uputiti u vrste hmelja, ječma, sojeve kvasaca koje ćemo koristiti. Između kuhanja i drugih postupaka Anđelić će okupljene provesti kroz povijest, vrste i stilove piva, dakle, sve ono što treba za usrećiti predanog pivopiju, a naučit će nas i kako flaširati svoje pivo doma. To će popratit i poneki zalogajčić kuhan na ovoj dragocjenoj tekućini koja se u Europi sustavno počela praviti još u Srednjem vijeku (recimo, Weihenstephan Brauerei najstarija je pivovara u svijetu otvorena još 1040. godine). Bačvu s pivom iz Akademije ćemo probati za dva tri tjedna nakon što odleži.  Kako je veliko zanimanje za ovu pivarsku radionicu, uskoro ćemo organizirati još jednu namijenjenu i za građane.

Molimo zainteresirane da se što prije prijave na mob. 099 319 89 61, broj mjesta je ograničen.

 

Scroll to Top