RADIONICA ZA LJUBITELJE KUHANJA: Tajne pripreme savršenih rižota

četvrtak 17-21 h, 11. travnja 2024., ŠKMER Kuharska Akademija, Jobova , Split

Pridružite nam se na radionici posvećenoj rižotima! Naši iskusni chefovi će vam pokazati profesionalne tehnike pripreme riže i rižota, temeljaca i najboljih kombinacija s ovom izvanrednom namirnicom. Očekujte duboki uvid u klasične dalmatinske rižote, kao i iznenađujuće zelene i morske varijante, uz dodir gurmanske kreativnosti. Osim toga, pripremit ćemo i slatke varijacije kako biste doživjeli puni spektar okusa rižota.

rizor articoke

Povijest rižota je intrigantna. Kolijevkom ovog jela smatra se sjever Italije, posebno regije Lombardije i Veneta, gdje je obilje riže uzgajano u močvarnim područjima poput delte rijeke Po. Rižot je postao sinonim za talijansku kuhinju zbog svoje kremaste teksture i bogatih okusa.

Naša radionica će vas provesti kroz pripremu raznovrsnih jela, uključujući:

Zeleni rižoto s dodatkom poriluka, brokule, blitve i špinata, poslužen s pjenicom od parmezana za dodatnu dubinu okusa.

Rižoto s plodovima mora, kombinacija koja će vas oduševiti svježinom i bogatstvom okusa.

Teleći rižoto, klasična varijacija ovog jela koja će vas osvojiti svojom jednostavnošću i ukusom.

Rižoto od cikle sa sladoledom od kravlje skute

Riža puding za desert.

Ne samo da ćete uživati u kušanju ovih ukusnih jela, već ćete imati priliku naučiti i koja vina najbolje pristaju uz ove zalogaje.

Pridružite nam se na ovoj nezaboravnoj gastronomskoj avanturi!

ijena tečaja je 70 eura, a uključuje kuhanje s profesionalnim i nagrađivanim chefovima u ŠKMER Kuharskoj Akademiji, namirnice, piće, svu potrebnu opremu, recepture i konzumacije svih jela po završetku radionice.

Prijave: 099 319 89 61, na info@skmer.hr ili preko formulara na linku:

Tečajevi za ljubitelje kuhanja

Scroll to Top