RADIONICE ENZITA: Zavirite kako je to bilo u Splitu i Makarskoj

studeni 2019., ŠKMER Kuharska Akademija – Split & Grand Gourmet – Makarska

Pomlađeni i vitamizirani završili smo radionicu zagrebačkih partnera Enzite koju su nam upriličili u prošli četvrtak (7. studenog) direktor tvrtke Tvrtko Gačić i Marina Zubak, voditeljica Enzitinog HoReCa sektora i veleprodaje. Vodeći se krilaticom “Ključ tvoje prehrane” priredili su u ŠKMER-ovoj Kuharskoj Akademiji članovima i suradnicima obilje napitaka, nekoliko juha i kojekakvih drugih delicija od voća, povrća te zdravih dodataka svojim iznimno kvalitetnim uređajima, koji su na tržištu desetljećima, a i ne izrađuju se jeftinijih materijala u kakvim kineskim pogonima, nego u specijaliziranim tvornicama SAD-a, Švicarske, Njemačke, Francuske….

Između ostalog, predstavili su nam EXCALIBUR dehidrator koji se od 1973. godine proizvode u SAD-u i svjetski su broj 1 kada je riječ o dehidriranju hrane, a mi smo imali prilike kušati izvrsne punjene šampinjone u umaku od indijskih oraščića i pesta bosiljka pripremljene u tom uređaju.

Pokazali su nam zbog čega je francuski MAGIMIX proglašen u svijetu najboljim multipraktikom prošlog stoljeća, te da će mu konkurencija teško uzeti mjeru i u 21. stoljeću. Izvrstan motor ovog uređaja koji funkcijama objedinjuje čak devet aparata za kuhinju, ima 30 godina jamstva, stoga koriste ga i brojni restorani u Splitu. Na radionici njime su se radile povrtne dekoracije, smoothieji, sokovi, a napose se i umijesilo tijesto za domaći kruh.

Doznali smo i da BAMIX štapni mikseri iz Švicarske pokreće motor napravljen je da traje doživotno. Sitnili smo žitarice MOCKMILL mlinom za brašno.

Profesionalni modeli ovog njemačkog proizvođača za razliku od kućnih modela kojima je maksimalno vrijeme mljevenja u komadu ograničeno na 30 minuta, tog ograničenja nemaju, pa možete s lakoćom proizvesti količine brašna dostatne za rad restorana.

Enzitini uređaji našli su svoje mjesto u našoj Kuharskoj Akademiji i, dakako, bit će na raspolaganju polaznicima naših radionica, treninga i tečajeva.

Pogledajte i video s Enzitine radionice na Grand Gourmetu 2019 u Makarskoj, gdje se potvrdilo partnerstvo ŠKMER-a s ovom agilnom tvrtkom. Na radionici predstavljeni su: EXCALIBUR dehidratori, BAMIX štapni mikseri KITCHENAID mikseri, kuhala, blenderi, MISS WOOD boce za vodu, NAUTILUS filteri za vodu MOCKMILL mlinovi za brašno. Ostale proizvode koje nude možete naći na njihovim stranicama: https://enzita.hr/.

 

Scroll to Top