RECEPT: Doživite bogate okuse Turske uz sočne kofta kebabe po Kotanyijevom receptu

Želite li okusima otputovati u Tursku pobrinuo se naš partner Kotanyi. Njihova mirisima bogata mješavina Secrets of Turkey – Kebab dodaje posebnu aromu za kofta kebab koji se nalazi u receptu u nastavku, a kremasti umak od jogurta osvježavajuću notu. Dodajmo, kofta kebab svepopularno je bliskoistočno jelo od mljevenog mesa s biranim začinima i biljem, oblikuje se u ražnjiće ili u pljeskavice te priprema na roštilju ili prži. Može se raditi od janjetine, junetine, piletine ili kombinacije mesa.

SASTOJCI:

Za kebab:

• 500 g mljevene janjetine

• 2 žlice krušnih mrvica

• ½ pakiranja Kotányi Secrets of Turkey – Kebab začina

• 2 žlice ulja

Za jogurt umak:

• 200 ml tekućeg jogurta

• Šaka svježe mente

• Sok i korica 1 limuna

• Kotányi morska sol i crni papar

PRIPREMA:

1. Stavite 8 drvenih štapića u vodu i ostavite da stoje 30 minuta. U većoj zdjeli sjedinite janjetinu, krušne mrvice i Kebab začin. Podijelite meso na 8 kuglica i svaku kuglicu po dužini rasporedite oko štapića.

2. Zagrijte roštilj ili grill tavu. Premažite tavu uljem i stavite ražnjiće. Pecite ih 6-8 minuta povremeno okrećući.

3. Za to vrijeme pripremite jogurt umak. U zdjelici sjedinite jogurt, nasjeckanu mentu, sok i koricu limuna te sol i papar po ukusu.

4. Pečene kofta kebabe poslužite uz zelenu salatu, krastavac, rajčicu i jogurt umak.

Scroll to Top