RECEPT ZA OPUŠTANJE: Medicinska sestra Bjanka na ŠKMER-ovim anti-stres radionicama

U okviru novog ŠKMER-ovog projekta Slatke anti-stres radionice za medicinske tehničare, koji se održava uz podršku Splitsko-dalmatinske županije, imali smo priliku ugostit Bjanku Rosandić na tečaju izrade Lemon Tartova. Skrb o teško bolesnima, dugotrajna dežurstva te neprestano suočavanje s izazovima, predstavljaju svakodnevni život medicinskih djelatnika, što je ukratko priča i ove iznimne žene i medicinske sestre s Odjela Neurologije KBC Split. Iako su ovakve radionice tek začetak priče za ljude koji tragaju za balansom između posla i svojih osobnih želja, odlazak u ŠKMER Akademiju pokazao se Bjanki kao svojevrsna avantura i način da pronađe trenutke opuštanja i zadovoljstva.

„Za mene je priprema slastica više od hobija – to je nekakva strast koja mi omogućuje istraživanje kreativnosti i iskazivanje ljubavi kroz okuse, posebice za moje bližnje. Budući da radimo sa sve mlađim i teško bolesnim pacijentima, često nije lako ostati smiren i opušten, ali nastojimo odijeliti posao od privatnog života. Opušta me rad u kuhinji, jer tako ne mislim na ono što sam u proteklih 12 sati odradila. Ova radionica u ŠKMER Akademiji bila mi je veliko zadovoljstvo, a i naučila sam nešto novo. Inače sama najviše volim raditi suhe kolače i torte, uglavnom na tradicijske načine, a nakon napornog dana uvijek dobro dođe i zalogaj slatkog“ – ispričala je Bjanka.

Ovim radionicama ŠKMER-a koje će uskoro okupiti i druge djelatnice KBC Split,  osigurava se kreativno druženje u opuštenoj atmosferi, kao i unapređenje kulinarskih vještina.

“Izuzetno smo se potrudili osigurati teme radionica i prilagodbe specifičnim potrebama medicinskih tehničara. Naš cilj je pružiti im neophodnu razonodu i podršku kroz ove radionice. Raduje nas da smo ovim mogli dati svoj doprinos i stvaranju pozitivne atmosfere za naše vrijedne medicinare”, rekla je Ivana Telenta, voditeljica projekta.

Scroll to Top