RECEPT ZA SPORTSKI USPJEH: Priprema za natjecanje i dan natjecanja – Radionica No 4

subota 9-13 h, 22. travnja 2023. u ŠKMER Akademija, Jobova 2, Split

U završnici ciklusa Recepta za sportski uspjeh, četvrta radionica je posvećena optimalnim obrocima za djecu sportaše dok se pripremaju za natjecanja, kao i odrednice što i kada jesti neposredno prije i poslije natjecanja. Radionicu ponovo vodi splitska magistra nutricionizma Draganom Olujić, inače službena nutrcionistica HNK Hajduk, a održati će se u subotu 9-13 h, 22. travnja 2023. u ŠKMER Akademiji na splitskom Spinutu.


Foto: Sasa Buric / CROPIX

Radionica se održava u profesionalnom kuharskom kabinetu, a objedinjuju stručna savjetovanja, kuharske demonstracije profesionalnih chefova ŠKMER-a, recepte i upute za pripremu prilagođenih jelovnika za roditelje ovisno o intenzitetu treninga i sportu kojima se dijete bavi.

“Na posljednjoj radionici napraviti ćemo prirodne dodatke prehrani. Smisao je naučiti mlade sportaše kako izvuci najveću potenciju iz obične hrane i učiniti od je ergogeno sredstvo.

Važnost takvog pristupa je zaštiti crijeva tijekom fiziološkoj razvoja i poštediti organizam od invazije aditiva” – kazala je Olujić.

Specifična prehrana koja se vezuje na sami trening, njegov intenzitet i ekstenzitet, prema znanstvenim saznanjima, postaje dodatna vrijednost koja čini veliku razliku u fizičkim performansama sportaša. Istovremeno, upozorava Olujić, inače službena nutricionistica Hajduka, mora se paziti na vrijeme rasta i razvoj djece sportaša što je primarno kod planiranja i organiziranja njihove prehrane.

Stoga rezervirajte svoje mjesto i uputite se u stručna znanja za optimalnu prehranu vašeg mladog sportaša.

PRIJAVE: info@skmer.hr ili +385 99 319 89 61 ili preko obrasca: https://skmer.hr/recept-za-sportski-uspjeh/

Troškovi radionice: 40 EUR (301,38 kn) po polazniku.

Radionice su dio ŠKMER-ovog edukacijskog paketa projekta Kuhinja znanja/ Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika – faza I sufinanciranog kroz program „Učinkoviti ljudski

potencijali“ u sklopu Europskog socijalnog fonda, „Zajedno do fondova EU“.

Ovakvim aktivnostima potiče se izvrsnosti, kao i položaj korisnika programa udruge ŠKMER, u ovom slučaju djece i mladih te njihovih obitelji.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost udruge Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija.

Scroll to Top