RECEPT ZA SPORTSKI USPJEH: Radionica pripreme jela i izrade sportskih jelovnika za djecu sportaše

subota (9-13) , 15. listopada 2022., ŠKMER Kuharska Akademija, Jobova 2, Split

Prijavite se na prvu od četiri radionice edukacije roditelja o optimalnoj prehrani djece sportaša u sezoni 2022./23. koju udruga Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER) organizira u ŠKMER Kuharskoj Akademiji sa stručnjacima za sportsku prehranu. Radionice su dio edukacijskog paketa projekta Kuhinja znanja (UP.02.3.1.03.0137.) / Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika – faza I sufinanciranog kroz program „Učinkoviti ljudski potencijali“ u sklopu Europskog socijalnog fonda, „Zajedno do fondova EU“.

Uz tim chefova/edukatora ŠKMER-a, vodi ih splitska magistra nutricionizma Dragana Olujić, specijalistica za sportsku medicinu i prehranu sportaša te službena nutricionistica HNK Hajduk Split. Riječ je o hands on edukacijama uz koje donose iznimno relevantne, a malo poznate informacije i upute roditeljima o prehrani prilagođenoj mladim sportašima.

TEME RADIONICE:
1. Doručak – planiranje i odabir namirnica za doručak ovisno o rasporedu treninga i drugih obaveza
2. Pripremni obroci za trening i obrok za oporavak – prirodni “supplementi”
3. Ručak i večera
4. Priprema za natjecanje i dan natjecanja

Dragana Olujić će svaku temu teoretski predstaviti i tijekom pripreme jela kako bi se pomoglo polaznicima odabrati preferencijske namirnice u skladu sa smjernicama koje će se koristiti. Polaznici će se moći aktivno uključiti u pripremu obroka s profesionalnim chefovima udruge te se tijekom radionice detaljno informirati.
“Tijekom kuhanja bit ću na raspolaganju za detaljno objašnjavanje nutritivnih vrijednosti odabranih obroka kako bi se pomoglo polaznicima da što bolje razumiju razloge određenih odabira, a i da pronađemo neka druga, jednako dobra rješenja, ako naš odabir nije na listi prioriteta polaznicima. Tako ću biti na raspolaganju i kuharima da na licu mjesta odaberemo neko zamjensko rješenje i zajednički polazniku prilagodimo obrok, a da ne odstupamo od sportske logike i sportskih razloga” – navela je Olujić.

Ostale tri radionice Recepta za sportski uspjeh u ovoj sezoni održat će se 3. prosinca 2022., 11. veljače i 22. travnja 2023. godine.

PRIJAVE: info@skmer.hr ili +385 99 319 89 61 ili preko obrasca:

Recept za sportski uspjeh

Troškovi radionice: 300 kn (40 eur) po polazniku.
Paket od 4 radionice 1000 kn (133 eur) po polazniku.

Projekt “KUHINJA ZNANJA” / Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika – faza I . sufinancirali su Europska unija iz Europskog socijalnog fonda te Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Ukupna vrijednost projekta Kuhinja znanja (UP.02.3.1.03.0137.) iznosi 1.532.220,16 HRK, od čega je 1.279.693,52 HRK osigurano iz Europskog socijalnog fonda te 176.768,57 HRK iz državnog proračuna Republike Hrvatske.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost udruge Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija.

Scroll to Top