Veliki broj djece i mladih trenira rekreativno ili aktivno, te se roditelji rado uključuju u edukacije kako malim / mladim sportašima pružiti najbolje uravnotežene i nutritivno bogate obroke, ono što jedan sportaš zaista treba konzumirati. Za zdrav razvoj i najbolje sportske rezultate, potreban je pravi “recept” – prehranu prilagoditi načinu treniranju, sportu i intenzitetu fizičkih aktivnosti te se u suradnji s magistrom nutricionizma Draganom Olujić i kineziologom te kineziterapeutom Antom Jurićem, inače angažiranima u HNK Hajduk provodi projekt “Recept za sportski uspjeh”.

Ovim projektom želimo postići da djeca i mladi koji se aktivno bave sportom imaju odgovarajuću prehranu i režim koji će im pomoći u stvaranju pozitivnih prehrambenih navika i očuvanje zdravlja unoseći optimalnu količinu hranjivih tvari (bjelančevine, masti, ugljikohidrati, vitamini, minerali, voda) kako bi na kraju postigli što bolje sportske rezultate. 

Sportska prehrana treba biti dobro organizirana i planirana, raznovrsna, a naglasak je na zadovoljenju većih energetskih i hranjivih potreba sportaša u odnosu na ostalu djecu. Za djecu sportaše i roditelje važno je dobro organizirati prehranu. Domaći, hranjivi, manji obroci koji se mogu ponijeti u školu, konzumirati prije ili poslije treninga u autu te na putovanjima na natjecanja od pomoći mogu biti i roditeljima u njihovoj dobroj prehrani.

Cilj radionica je roditeljima, a posredno i djeci sportašima dati upute za pripremu nutritivno adekvatnih dodatnih obroka prema savjetima stručnjaka. Kako osmisliti uravnoteženu i raznovrsni meni s pet ili šest dnevnih obroka i na koji način raspodijeliti sve hranjive tvari (bjelančevine, masti, ugljikohidrati, vitamini, minerali, voda) tijekom dana, kako bi obroci odgovarali njihovim potrebama kao sportašima kako bi očuvali svoje zdravlje i samim time postigli bolje sportske rezultate.

RADIONICA TRAJE 3 DANA (15.01., 17.01. i 19.01.2024.) od 17 do 21 sat.

TEME RADIONICE:
Doručak – planiranje i odabir namirnica za doručak   
Pripremni obroci za trening i obrok za oporavak – prirodni   “supplementi”
Ručak i večera
Priprema za natjecanje i dan natjecanja

Troškovi radionice: 250 EUR  po polazniku.

Recept za sportski uspjeh

Radionica sportske prehrane za trenere djece na natjecanjima i pripremama

Veličina grupe: do 12 polaznika Cijena: 70 eura Radionica je namijenjena trenerima i voditeljima klubova, nastavnicima te roditeljima djece i ...
Više →
Scroll to Top