Veliki broj djece i mladih trenira rekreativno ili aktivno, no roditelji ponekad više nisu sigurni kako malim / mladim sportašima pružiti uravnotežene i nutritivno bogate obroke, ono što jedan sportaš zaista treba konzumirati. Za zdrav razvoj i najbolje sportske rezultate, potreban je pravi “recept” – prehranu prilagoditi načinu treniranju, sportu i intenzitetu fizičkih aktivnosti te je stoga uz potporu Grada Splita, te u suradnji s magistrom nutricionizma Draganom Olujić i kineziologom te kineziterapeutom Antom Jurićem, inače angažiranima u HNK Hajduk pokrenut projekt “Recept za sportski uspjeh”.

Ovim projektom želimo postići da djeca i mladi koji se aktivno bave sportom imaju odgovarajuću prehranu i režim koji će im pomoći u stvaranju pozitivnih prehrambenih navika i očuvanje zdravlja unoseći optimalnu količinu hranjivih tvari (bjelančevine, masti, ugljikohidrati, vitamini, minerali, voda) kako bi na kraju postigli što bolje sportske rezultate. 

Sportska prehrana treba biti dobro organizirana i planirana, raznovrsna, a naglasak je na zadovoljenju većih energetskih i hranjivih potreba sportaša u odnosu na ostalu djecu. Za djecu sportaše i roditelje važno je dobro organizirati prehranu. Domaći, hranjivi, manji obroci koji se mogu ponijeti u školu, konzumirati prije ili poslije treninga u autu te na putovanjima na natjecanja od pomoći mogu biti i roditeljima u njihovoj dobroj prehrani.

Cilj radionica je roditeljima, a posredno i djeci sportašima dati upute za pripremu nutritivno adekvatnih dodatnih obroka prema savjetima stručnjaka. Kako osmisliti uravnoteženu i raznovrsni meni s pet ili šest dnevnih obroka i na koji način raspodijeliti sve hranjive tvari (bjelančevine, masti, ugljikohidrati, vitamini, minerali, voda) tijekom dana, kako bi obroci odgovarali njihovim potrebama kao sportašima kako bi očuvali svoje zdravlje i samim time postigli bolje sportske rezultate.

RASPORED RADIONICA: subotom od 9 do 13 sati
15.10.2022. Doručak – planiranje i odabir namirnica za doručak   
3.12.2022. Pripremni obroci za trening i obrok za oporavak – prirodni   “supplementi”
11.2.2023. Ručak i večera
22.4.2023. Priprema za natjecanje i dan natjecanja

Termini radionica su organizirani po sezonama namirnica.

Troškovi radionice: 40 EUR (301,38 kn) po polazniku.

Cijene su izražene u eurima prema fiksnom tečaju konverzije 7,53450

Recept za sportski uspjeh
.

RADIONICE SE ODVIJAJU UZ POTPORU:

Scroll to Top
Malcare WordPress Security