Regionalni centar kompetentnosti (RCK)
ŠKMER jedan od ključnih partnera u Regionalnom centru kompetentnosti (RCK) u ugostiteljstvu i turizmu u Splitu , projektu kojem je nosilac Turističko-ugostiteljska škola u Splitu, a kojeg financira EU iz Europskog socijalnog fonda (UP.03.3.1.05.0002), a dijelom i Republika Hrvatska kroz svoje institucije.
RCK ima zadaću do 2023. godine uvesti novi pristup obrazovanja i unaprjeđenje ljudskih potencijala u turizmu i ugostiteljstvu u Hrvatskoj prema stvarnim potrebama poslodavaca.
Glavna uloga edukatora iz ŠKMER Akademije je provođenje stručnih usavršavanja strukovnih nastavnika (kuharstvo, posluživanje, slastičarstvo), kao i priprema za sudjelovanje učenika (koji se obrazuju za zanimanja kuhar, konobar i slastičar) na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima.
Jesenski modul za nastavnike kuharstva bio je na temu “Tehnikama u kuharstvu“, a dio programa se odnosio na napredne tehnike obrade, iskorištavanja, pripreme i prezentacije bijele ribe Jadranskog mora. Cilj je bio maksimalno iskoristiti sve dijelove ribe, primjenjujući pritom metode i tehnike od jednostavnih do najsloženijih. Neodvojiv dio edukacije bila je i priprema kompletnih jela s prilozima prema nutricionističkim, gastronomskim i ekonomskim aspektima.
Kroz ovaj projekt želimo educirati nastavnike kako bi učenicima što realnije približili zahtjeve tržišta rada. Pohvalno je da nastavnici educiraju, a ovim se stječu i uvjeti da nastavnik može napredovati u zvanje mentora i savjetnika. Dakle, ovakve stručne edukacije nastavnicima nose bodove za daljnje napredovanje.




3. DANI UGOSTITELJSTVA I TURIZMA U ZAGORJU: Od radionica do gala večere uz ŠKMER-ove chefove
održano 18. – 20. travnja 2023., Zagreb Kulinarske i vinske radionice, gala večera, prezentacije, panel rasprave i sajam lokalnih proizvoda …
FitSplit RCK: Edukacija o tuni – od pravilnog rezanja, preko pripreme svjetskih delicija do atraktivne prezentacije
U nastavku aktivnosti stručnih usavršavanja strukovnih nastavnika pri Regionalnom centra kompetentnosti (RCK) u ugostiteljstvu i turizmu Split prošlog tjedna u …
Održane ŠKMER-ove stručne radionice za profesionalne kuhare i nastavnike Varaždina i Preloga
Prošlog tjedna edukacijski tim ŠKMER Akademije održao je trodnevne stručne hands on radionice za profesionalne kuhare te strukovne nastavnike Srednje …
FitSplit RCK na Biseru mora: Doznajte što donose novi obrazovni programi u ugostiteljstvu i turizmu osmišljeni za stvarne potrebe tržišta
9.-11. travnja 2022., Svpetrvs Hoteli, Supetar, Brač “Future in tourism” novi je naziv koji se dodao velikom projektu Uspostave regionalnog …
Pogledajte kako je bilo na prvom Carving treningu chefa Bojana Dragića te što vas očekuje idućeg tjedna s ovim virtuozom drevne vještine rezbarenja voća i povrća
Prva ovogodišnja Carving radionica chefa Bojana Dragića okupila je strukovne nastavnike Sinja, Makarske i Splita pri projektu RCK Split kojim …
RCK SPLIT: Kult sira – edukacija za nastavnike o sirevima; europskim raritetima i trendovima
održano 4.-7. listopada 2021., ŠKMER Kuharska Akademija, Split Iza nas je još jedna četverodnevna edukacija za nastavnike koju smo proveli …