RESTAURANT CROATICA: PREDSTAVLJENO “100 VODEĆIH HRVATSKIH RESTORANA”

U Rijeci je na brodu Botel Marina (brod hotel) predstavljeno 24. tiskovno i on-line hrvatsko i englesko izdanje knjige restaurant Croatica “100 vodećih hrvatskih restorana i njihovi recepti 2019/20” te su podijeljene prateće plakete Restaurant Croatica. U izboru ovog najopsežnijeg natjecanja bilo je preko 2500 samostalnih i hotelskih restorana u Hrvatskoj, a radi se o projektu iza kojeg od 1995. godine stoje autorica i voditeljica projekta prof. Karin Mimica, ekipa njezine tvrtke Abisal te udruga Hrvatskih restoratera.

“Izborima je u tri kruga bilo obuhvaćeno preko 2500 restorana u Hrvatskoj – glasovali su posjetitelji portala www.gastronaut.hr i ugostitelji, a članovi Časnog odbora utvrdili konačnu listu nakon pregleda glasačkih lista i detaljne dokumentacije o usluzi i ponudi restorana. U 24 godine projekta među Restaurant Croatica je uvršteno ukupno 476 restorana, a titulu je svih 23 godine obranilo 6 restorana” – poručili su iz Abisala.

Osnovna ideja projekta je istaknuti vodeće domaće restorane koji najbolje zadovoljavaju potrebe gostiju te motivirate i ostale na poboljšanje kvalitete ponude i usluge.

Starija izdanja ove publikacije možete pogledati na linku: https://www.gastronaut.hr/knjige/

 

Scroll to Top