Rezervirajte mjesto na tailor-made kulinarskim treninzima u ŠKMER-ovoj Kuhinji znanja i pripremite tim za sezonu

Kulinarski treninzi i master classovi Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER) koji se od lani održavaju kroz EU projekt Kuhinja znanja (UP.02.3.1.03.0137.), a namijenjeni su kuharima, slastičarima, F&B managerima, strukovnim nastavnicima i mentorima, ulaze u svoju završnicu. Polaznicima je prilika da u suradnji sa ŠKMER-ovim chef edukatorima pronađu tailor-made rješenja, inspiraciju za sezonu te povećanje učinkovitosti tima, odnosno da im se ponudi edukacija skrojena po mjeri njihovog radnog okruženja i predznanja.
“Sljedeći trendove, kao i potrebe poslodavaca, sve složenije zahtjeve gostiju i situacije s nabavom, a i prateći želje samih polaznika da se usavrše i pronađu inspiraciju za predstojeću sezonu, u ožujku i travnju nudimo višednevne master classove na teme gurmanskog street fooda, sushija, vođenje kuhinje na turističkim brodovima, pripreme jela i izrade menija s janjetinom te proljetnu majstorsku radionicu naprednog slastičarstva jedne od vodećih domaćih slastičarki, Tereze Alabande. Polaznicima pružamo mogućnost da se usavrše u naprednim kulinarskim metodama i tehnika te tehnološkim inovacijama kojima se optimizira poslovanje u modernim kuhinjama. Kroz rad u našem kuharskom kabinetu usvajaju znanja o platingu, nutricionizmu, organizaciji, zero waste konceptu, kao i kulinarske koncepte vodećih svjetskih chefova, poput slavnog Alain Ducassea, čija škola visoke gastronomije iz Francuske posljednjih godina redovito gostuje s 3 Michelin stars programima u našoj Akademiji” – istaknuli su iz ŠKMER-a.
Riječ je o edukacijskim paketima za profesionalce osmišljenima za razvoj tržišta i osnaživanje društvenog poduzetništva pod okriljem ŠKMER-ovog opsežnog EU projekta Kuhinja znanja/Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika usmjerenog ka širokom spektru osposobljavanja i obrazovanja, edukacija i treninga. Kroz ove programe educiraju se i strukovni nastavnici kako bi učenicima ugostiteljskih škola prenijeli suvremene globalne trendove u modernom kulinarstvu i slastičarstvu, kao i znanja o tradicionalnoj kuhinji.

STREET FOOD AKADEMIJA
(6.-9. 3.2023., dnevni termin: 9-15 h)

Ovaj četverodnevni master class polaznicima pruža priliku da usavrše klasične i usvoje nove svjetske načine pripreme gurmanske “ulične hrane”. Uz ŠKMER-ove chefove edukatore polaznici će imati prilike isprobati i naučiti inovativne recepte za burgere, sendviče, salate, juhe, paste za van, tartove, kao i manje porcije toplih jela. Program nudi organizacijske metode i tehnike kojima se optimizira produktivnost i uspješnost rada uz korištenje “super food” namirnica i zdravih dodataka prehrani.

STREET FOOD AKADEMIJA

SUSHI CHEF
(13.-16.3.2023., dnevni termin: 9-15 h)

Na kulinarskom treningu na temu japanske kuhinje (washoku), polaznici će uz praktičan rad učiti o tehnikama, priboru, namirnicama i dodacima, a posebice varijantama sushija kao što su hosomaki, uramaki, nigiri i sashimi. Također, edukacija donosi i kako pravilno tretirati sirove namirnice radi zdravstvene ispravnosti te atraktivne načine prezentacije.

SUSHI CHEF

MEDITERANSKA BRODSKA KUHINJA À LA CARTE
(20.– 23.03.2023., dnevni termin: 9-15 h)

Prateći nove trendove mediteranske i tradicionalne kuhinje, očekivanja gostiju, dostupnost namirnica, novitete u ponudama dobavljača, te uvažavajući specifičnosti uvjeta brodske kuhinje, pripremili smo edukaciju za kuhare na turističkim brodovima. Između ostalog, nudi posebna znanja i vještine kod pripreme vrhunskih delicija, umjetnost dekoriranja tanjura i jela po posebnim prehrambenim zahtjevima gostiju.

MEDITERANSKA BRODSKA KUHINJA À LA CARTE

MASTER CLASS JANJETINA
(21. i 22.4.2023.)

Uz Željka Nevena Bremeca, glavnog chef edukatora ŠKMER-a, usvojit ćete kreiranje kompletnog menija od janjetine, pripremati atraktivna jela za restorane, proslave, kao i male zalogaje u street food formatu. Edukacija, između ostalog, obuhvaća tehnike tranširanja cijelog janjeta i pripremu pojedinih pozicija za tradicionalna i moderna jela, kreiranje kompletnog menua i tematskih jela od janjetine uz plating.

Master class: Janjetina

NAJLJEPŠI DESERTI S JAGODAMA TEREZE ALABANDE (torta, entremet, čašice)
22.4. 2023. (subota, 9 – 15 sati)
Na ovom master classu pripremat će se slatke delicije od jagoda kojima ćete oduševiti goste u svom domu, kao i objektu koji drži do sebe. Prva od njih je torta od jagoda s kremom od vanilije. Slijedi entremet od jagoda i Dulcey čokolade, a ovu majstorsku radionicu Tereze Alabande zaključit ćemo desertom u čašama s ovim slasnim voćem.

Slastičarski Master Classovi

 

 

Informacije i prijave: 099 319 89 61, info@skmer.hr ili putem obrasca na linku:

Profesionalni treninzi i usavršavanja

Raspored:

  1. – 9.3.2023. Street Food akademija              trajanje: 24 sata
  2. – 16.3.2023. Sushi chef  trajanje: 24 sata

20.- 23.3.2023.        Mediteranska brodska kuhinja à la carte                                   trajanje: 24 sata

21.- 22.4.2023.        Master class: Janjetina                                                               trajanje: 16 sati

22.4.2023.                Slastičarski master class: Najljepši deserti s jagodama            trajanje:  6 sati

 

Projekt “KUHINJA ZNANJA” / Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika – faza I . sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Projekt je sufinancirao i Ured za udruge Republike Hrvatske.

Ukupna vrijednost projekta Kuhinja znanja (UP.02.3.1.03.0137.) iznosi 1.532.220,16 HRK, od čega je 1.279.693,52 HRK osigurano iz Europskog socijalnog fonda te 176.768,57 HRK iz državnog proračuna Republike Hrvatske.

Scroll to Top