S Terezom Alabandom pripremali smo jesenske entremetse po mjeri visokog francuskog slastičarstva…pogledajte kako je to bilo

održano 15. listopada 2022., ŠKMER Kuharska Akademija, Split

Izvanredne slatke kreacije nastale su na prvom slastičarsko master classu Tereze Alabande u drugom ciklusu njezina gostovanja u ŠKMER Akademiji. Tema su bili entremets od krušaka i jabuka s nizom slastičarskih tehnika koje su polaznici isprobali na ovoj hands on edukaciji,a na kraju se sve dakako, i kušalo. Tereza je još jednom pokazala kako njezini master classovi objedinjuju haute patisserie kakav je izučila na usavršavanjima na prestižnoj pariškoj Akademiji kulinarske umjetnosti “Le Cordon Bleu” te na “Barry Callebaut Chocolate Academy” u Wiezeu u Belgiji, originalnost i posebnu artističku crtu.
“Za ovu prigodu imali smo entremet format tortu iz više slojeva – mekanog biskvita, hrskavog sloja badema, osvježavajućeg voćnog želea, odnosno inserta, te kremastog moussea i sjajne glazure. Svaka komponenta zahtijeva poznavanje različitih slastičarskih tehnika, a rezultat je taj da kada kušate jedan zalogaj, u ustima osjetite sve te okuse i teksture koje su različite, a međusobno se nadopunjuju i sljubljuju u jednu cjelinu” – pojasnila je Alabanda.
Entremet, dodaje Tereza, smatra se vrhuncem francuskog slastičarstva, baš zbog zahtjevnosti. Potrebno je posvetiti pažnju svakoj komponenti, a i odvojiti vrijeme da se dođe do konačnog rezultata.
“Sretna sam što sam ovakvih slastica već ima u ponudi kod nas, doduše samo uglavnom u visokokvalitetnim slastičarnicama. U restoranima bi bilo idealno imati prostor za pripremu ovakvih slastica, no zahtjeva opremu i alate, te što je najvažnije – educirano osoblje” – zaključila je Tereza Alabanda.
Ciklus njezinih subotnjih master classova nastavljamo 12. studenog s temom “Choux u kalupu“, a u tijeku su upisi u Alabandin “Čokoladni tjedan” koji će se održati od 28. studenog (ponedjeljak) do 3.12. (subota) 2022.


Više informacija potražite na linku
:

Slastičarski Master Classovi

Scroll to Top