ŠKMER na Adriatic Gastro Showu – 4 dana edukacija i cooking showova u Kuhinji znanja

Od srijede do subote na Adriatic Gastro Showu u Spaladium Areni održat ćemo niz cooking showova i edukacija u okviru projekta Kuhinje znanja (UP.02.3.1.03.0137.). U našoj cooking areni predstavit će se i degustirati popularna jela svjetskih kuhinja, kao i poseban gastro povijesni projekt Palača života. Između ostalog, imat ćemo razne slatke radionice, prezentacije posebnih proizvoda naših partnera te pokazati postupke pripreme street fooda, sirovih delicija te zero waste koncepte, kao i sljubljivanja jela i vina.

Svratite, a sjedeće mjesto osigurajte na broj: +385 99 319 89 61 ili preko maila: info@skmer.hr jer je broj ograničen.UP.02.3.1.03.0137.

SRIJEDA, 1.veljače.2023., 10:00 – 18:00 Cooking arena, tematske edukacije

12:00 Okusima kroz kontinente: Street food

Kentucky Chicken wings, Spare ribs (Kotanyi)

14:00 Akademija u trendu: Callebaut radionica čokolade (Ribili)

16:00 Tradicija je in: Palača života – grad mijena

Demonstracija jela koja će nositi oznaku: Palača života – grad mijena

ČETVRTAK, 2.2.2023, 10:00 – 18:00 Cooking arena, tematske edukacije

10:00 Moderne princes krafne: Pate choux (QimiQ)

12:00 Akademija svježe gourmet tjestenine (Aurelia)

14:00 “Della Nonna” ručno rađene slatke monoporcije (Disa)

16:00 Okusima kroz kontinente: Azijska kuhinja

Steamed buns & Wok (Kotanyi)

PETAK, 3.2.2023, 10:00 – 18:00 Cooking arena, tematske edukacije

10:00 Deserti u čaši: Panna cotta s maslinovim uljem i agrumima (QimiQ)

12:00 Tradicija na modernom tanjuru: Sirove strasti

14:00 Moderne tehnologije: Zero waste – 100% taste

Sve iz mora (Centaurus)

16:00 Okusima kroz kontinente: Gourmet

Sous vide, Confit & Suhe marinade (Kotanyi)

“Della Nonna” ručno rađene slatke monoporcije (Disa)

SUBOTA, 4.2.2023, 10:00 – 18:00 Cooking arena, tematske edukacije

10:00 Ronnefeldt akademija čaja (Ribili)

12:00 Okusima kroz kontinente: Mexico

Chilli con carne, Quesadilla & Carnitas (Kotanyi)

14:00 Trendovi: sljubljivanje jela i vina

16:00 Trendovi: sljubljivanje slastica i vina

Cilj Kuhinje znanja je u 30 mjeseci unaprijediti znanja i vještine zaposlenika ŠKMER-a kroz specijalizirane oblike osposobljavanja i obrazovanja, edukacije i treninge te zaposliti mlade osobe, posebice one u nepovoljnom položaju. U sklopu Kuhinje znanja razvijaju se četiri specijalizirana edukacijska paketa; Moderne tehnologije u kuhinji, Nutricionizam u gastronomiji, Zero Waste koncept i Poslovno savjetovanje, kojima će se omogućiti pozitivno djelovanje na okruženje na području rada ŠKMER-a te širenje poslovanja na domaćem i međunarodnom tržištu.

Projekt KUHINJA ZNANJA (UP.02.3.1.03.0137.) dio je programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ koji se provodi pod okriljem Europskog socijalnog fonda, „Zajedno do fondova EU“. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.532.220,16 HRK, od čega je 1.279.693,52 HRK osigurano iz Europskog socijalnog fonda te 176.768,57 HRK iz državnog proračuna Republike Hrvatske.,

Sadržaj objave isključiva je odgovornost udruge Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija.

Scroll to Top