ŠKMER-ove jesenske radionice kuhanja za djecu i mlade na kojim se uči od osnova domaćih i svjetskih kuhinja do sportske prehrane

Želim jesti zdravo!, Recept za sportski uspjeh, kao i Kuhanje je đir od jeseni ponovo kreću u ŠKMER Kuharskoj Akademiji. Riječ je o posebnim radionicama za djecu i mlade koje provodimo kako bi uveli zdrave prehrambene navike različitim kategorijama polaznika (ovisno o uzrastu, zdravstvenim i drugim potrebama), a u provedbi tih projekata podržavaju nas Grad Split, Splitsko-dalmatinska županija te tvrtke poput Split parkinga, kao i naši vjerni partneri sa svojim proizvodima i uslugama.

ŽELIM JESTI ZDRAVO!

Projekt je koji smo pokrenuli prije 14 godina i od rujna do studenog 2022. godine okupljat će djecu i mlade od 6 do 18 godina. Naši chefovi edukatori će im na zanimljiv način predstaviti zdrave namirnice, posebice one iz dalmatinske kuhinje, učiti ih kuhati uz zero waste koncept (uz potpunu iskoristivost namirnice) i razvrstavati otpad, a radionice će se održavati uz potporu Grada Splita te donaciju tvrtke Split parking. Cilj projekta je uvođenje zdravih namirnica u svakodnevnu prehranu mladih polaznika, te smanjiti konzumaciju nezdrave (fast food) hrane. Također, kroz radionice se uči o pravilnom odabiru i kombinaciji namirnica, utječe na poboljšanje zdravlja korisnika, usvajaju se zdrave navike i razvija osjećaj važnosti osobnog doprinosa u timu prilikom pripreme kvalitetnog, ukusnog i zdravog obroka.

Radionicu započinjemo tako da se predstave namirnice koje se koriste na radionici. Nakon prezentacije namirnica i propitivanja djece i mladih što znaju o njima, polaznici radionice dobivaju pribor za izradu jela; pregače, daske za sjeckanje, pribor za guljenje krumpira, kuhače, zdjele i sl., te započinju s kuhanjem. Kuhari s djecom i mladima kroz razgovor i igru uz kuhanje razvrstavaju i otpadnu ambalažu u spremnike za razvrstavanje otpada te se tako od najranije dobi stvaraju cjeloživotne navike u postupanju s otpadom” – navela je Nives Delić, voditeljica ovog projekta

PRIJAVE I DETALJI:

Dječje kuharske radionice “Želim jesti zdravo!”

 

KUHANJE JE ĐIR!

Popularna i zdrava jela svjetskih kuhinja, različite tehnike pripreme i, dakako, male gozbe na kraju druženja, okosnica su i dva nova ciklusa radionica za djecu i mlade “Kuhanje je đir!. I ove će se radionice će se održavati od rujna do prosinca 2022. godine u ŠKMER Kuharskoj Akademiji u dogovoru s obrazovnim institucijama iz Splita te okolnih mjesta i gradova. Jedan ciklus planiran je za grupe od 6 do 18 godina i uz potporu Splitsko-dalmatinske županije, a drugi, pak, više usmjeren je na srednjoškolce i studente te podržan od Grada Splita.

“Polaznici će tijekom radionica kuhajući s našim chefovima i edukatorima usvojiti tehnike i praktične vještine nužne u svakodnevnom životu, kao što su brzina, spretnost, preciznost, kreativnost i snalažljivost. Najvjerojatnije je da će dio mladih polaznika svoje obrazovanje nastaviti daleko od svog doma te ih kroz ovaj projekt želimo naučiti pripremi jednostavnih i zdravih jela, te ih potaknuti da dalje razvijaju vještine i znanja. Ovakav vid hands on edukacija dobra su potpora i studentskoj populaciji koja će naučiti raditi ekonomične, sezonske i zdrave obroke. Isto tako pokazalo se da mlađi uzrasti na ovakvim radionicama po prvi put probaju jela i namirnice koja prije nisu željeli, a sve zahvaljujući tome jer su sudjelovali u pripremi i upoznali se s njihovim benefitima” – poručila je Nives Delić, voditeljica projekta Kuhanje je đir!.

PRIJAVE I DETALJI:

Kuharske radionice za mlade “Kuhanje je đir!”

 

RECEPT ZA SPORTSKI USPJEH

Projekt su 2021. godine pokrenuli Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER) u suradnji s magistrom nutricionizma Draganom Olujić, službenom nutricionistkinjom HNK Hajduk, te kineziologom i kineziterapeutom Antom Jurićem. Cilj Recepta za sportski uspjeh je uputiti roditelje i njihovu djecu koja se bave sportom o optimalnim obrocima te kako postići što bolje sportske rezultate, dakako, ovisno o dobi, razini intenziteta treninga, naporima i vrsti sporta kojim se bave.

Namijenjene su roditeljima i mladim sportašima; bilo da su učenici osnovne ili srednje škole. Osim praktičnih rješenja, nude roditeljima da se organiziraju, kvalitetno i točno informiraju te prilagode uvjetima koji su im na raspolaganju. Radionice se drugu godinu provode uz potporu Grada Splita u profesionalnom kuharskom kabinetu ŠKMER-a, a podržala ih je i tvrtka Split parking.

Na linku možete se uputiti kad se održavaju i kako prijaviti:

Recept za sportski uspjeh

 

Dodatne informacije zatražitena broju + 385 99 319 89 61. 

Scroll to Top