ŠKMER-ovi treninzi i master classovi za chefove, strukovne nastavnike i druge profesionalce u ugostiteljstvu…od haute cuisine do optimiziranja poslovanja

Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER) pripremili su iznimno bogatu sezona master classova i treninga za profesionalne kuhare, slastičare, F&B managere, strukovne nastavnike i mentore o modernim tehnologijama u kuhinji, poslovnim savjetovanjima, nutricionizmu, zero waste konceptu, općenito jačanju kompetencija u ugostiteljstvu. Tu su i haute cuisine specijali za obogatiti jelovnike, hands on kuharski i slastičarski treninzi na temu posebnih jela i namirnica uz renomirane chefove te gastronomske stručnjake, a sve se odvija pod okriljem opsežnog EU projekta Kuhinja znanja (UP.02.3.1.03.0137.).

Slastičarske treninge u ŠKMER Akademiji na splitskom Spinutu, još od prošle godine vodi Tereza Alabanda, jedna do vodećih hrvatskih slastičarki, koja se usavršavala na prestižnoj pariškoj Akademiji kulinarske umjetnosti “Le Cordon Bleu“. U veljači su na redu njezine majstorske radionice “Slastice Valentinova (tartovi i monoporcije)” te “Artisan krafne i brioche”.
Pred nama su specijalizirani programi za grill majstore, kuhare na turističkim brodovima, obuke za pizza i sushi chefove te posebni specijali na temu gurmanske ulične hrane i janjetine.
“U veljači održat će se Akademija grilla, cjeloviti četverodnevni program kojim će se obraditi svi postupci u lancu grila; od odabira grill aparata, pomagala, mesa, zrenja, mariniranja, začinjavanja, pečenja i odležavanja. U ožujku organiziramo “Street Food akademiju“, “Sushi chef “,”Master class o janjetini”, kao i temeljitu edukaciju za kuhare na turističkim brodovima na temu à la carte jela. Oni moraju pratiti trendove, zahtjeve gostiju, pokrivati širok raspon jela i tehnika, a opet ponuditi ono lokalno i domaće, pri tom uzimajući u obzir uvjete rada i veličinu kuhinje na brodu ili jahti.

 

Ukratko rečeno, radi se kuharskim treninzima osmišljenima prema zahtjevima suvremenog gosta i tržišta, gdje smo naša iskustva i znanja povezali s konceptima vodećih svjetskih chefova kao što je Alain Ducasse, čija škola visoke gastronomije Ecole Ducasse sa svojim 3 Michelin stars programima redovito gostuje u ŠKMER Akademiji” – poručio je Željko Neven Bremec, glavni edukator i predsjednik ŠKMER-a.
Projekt Kuhinja znanja koji objedinjuje sve navedene edukacije, ima za cilj poticanja društvenog poduzetništva. Time se otvara mogućnosti novih zaposlenja, profesionalnog rasta i razvoja te kreiranje pažljivo osmišljenih ugostiteljskih koncepata koji daju odgovore na potrebe današnjeg tržišta i nadopunjuju ono što se ne nudi u sustavu obrazovanja.
“Kako društveno poduzetništvo ima za cilj ostvariti dobit koja će se koristiti za daljnji razvoj programa, koristi su višekratne; od otvaranja novih radnih mjesta i stalnih zaposlenja, stjecanja novih kompetencija i znanja samih zaposlenika naše udruge koji kroz ovaj projekt postaju lideri u predviđanju i stvaranju novih trendova te pripreme dionika u gospodarstvu za uspješnost u poslovanju. Način je to za ostvarivanje najboljih rezultata koji će omogućiti dionicima da budu prvi među jednakima. Lijepo je stvarati nova znanja, prekrasno ih je dijeliti, a ulog u budućnost je razviti nove proizvode koji će osigurati financijsku održivost te poslovnu uspješnost i izvrsnost.” – dodala je Alma Harašić Bremec, voditeljica ŠKMER Akademije.

https://slobodnadalmacija.hr/split/skmer-ovi-treninzi-i-master-classovi-za-chefove-strukovne-nastavnike-i-druge-profesionalce-u-ugostiteljstvu-od-haute-cuisine-do-optimiziranja-poslovanja-1259632
Projekt “KUHINJA ZNANJA” / Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika – faza I . sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Projekt je sufinancirao i Ured za udruge Republike Hrvatske.
Ukupna vrijednost projekta Kuhinja znanja (UP.02.3.1.03.0137.) iznosi 1.532.220,16 HRK, od čega je 1.279.693,52 HRK osigurano iz Europskog socijalnog fonda te 176.768,57 HRK iz državnog proračuna Republike Hrvatske.
Sadržaj objave isključiva je odgovornost udruge Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija.

Informacije potražite na 099 319 89 61, info@skmer.hr ili na linku:

Profesionalni treninzi i usavršavanja

 

Scroll to Top