SLASTIČARNICA: Basque & New York Cheesecake – radionica za ljubitelje slastica

17-21 sat, srijeda, 8. svibnja 2024. ŠKMER Kuharska Akademija, Jobova 2, Split

Jeste li vi više tip Basque ili New York cheesecakea? Volite li više europsku starinsku tortu ili elegantnu američku varijantu koja je postala klasik u prošlom stoljeću?! Svejedno… na ovoj Slastičarnici srijedom pripremat ćemo obje varijante.

Baskijska torta od sira, poznata i kao “Basque cheesecake”, je rustikalna, kremasta poslastica koja potječe iz Baskije, dok se drugdje u Španjolskoj naziva San Sebastian. Ova torta se razlikuje od klasičnih američkih cheesecakeova po svom jednostavnom, ali bogatom ukusu i teksturi. Karakteristično za Baskijsku tortu od sira je njen grubo pečeni izgled, koji dolazi od specifičnog načina pečenja, što rezultira tamnom koricom i kremastim unutrašnjim slojem.

New York cheesecake je klasik koji je danas neizostavan u većini restorana, a mnogi tvrde da je najautentičniji u brooklynskom restoranu Junior’s, koji je ovu tortu proslavio 1973. godine, iako je torta na njihovom jelovniku još od 50-ih godina. New York cheesecake nije prezahtjevan, a u kratkom vremenu dobivate vrhunske rezultate u okusu i izgledu. Može se pripremiti u različitim varijantama – s jajima ili bez, pečen ili ne, sa svježim voćem ili voćnim marmeladama… Kombinacije su nepresušne, a mnoge ćete doznati s našom pastry cheficom na Slastičarnici u srijedu, 8. svibnja.

Cijena tečaja je 70 eura. Uključuje kuhanje s profesionalnim pastry chefovima u Kuharskoj akademiji, namirnice, piće, svu potrebnu opremu, recepture i konzumaciju svih jela po završetku radionice.

PRIJAVE: 099 319 89 61 ili info@skmer.hr

ONLINE PRIJAVE:

Tečajevi za ljubitelje slastica

Scroll to Top