SLASTIČARNICA: Proslavite Dan žena na radionici čokoladnih mousse tortica

17-21 h petak, 8. 3. 2024., ŠKMER Kuharska Akademija, Jobova 2, Split

Čokoladni mousse elegantan je i neodoljiv desert koji potječe iz francuske kuhinje, a sama riječ na francuskom znači “pjena”, što opisuje lagani i pjenasti karakter ove slastice. Prvi objavljeni recepti o mousseu datiraju iz sredine 19. stoljeća, iako se u povijesnim izvorima spominje da su ovo slasticu smislili dvorski kuhari još 1615. godine na vjenčanju Lousia XIII. i španjolske princeze Ane. Čokoladni mousse se vremenom raširio po svijetu i u različitim varijantama, a služi se najčešće kao a la carte slastica, desert u čaši i u tortama. Na ovoj hands on radionici za ljubitelje slastica, pripremat će se biskvit, čokoladni mousse i glazura kako bi dobili slatke zalogaje kojima ćete oduševiti svoje goste, a i odlična je prilika da se uz dobro društvo i kreativno druženje zasladite za Dan žena.

Cijena tečaja je 70 eura. a uključuje kuhanje s profesionalnim pastry chefovima u Kuharskoj akademiji, namirnice, piće, svu potrebnu opremu, recepture i konzumacije svih jela po završetku radionice.

PRIJAVE: 099 319 89 61, info@skmer.hr ili preko formulara na linku:

 

Tečajevi za ljubitelje slastica

 

Scroll to Top