SLASTIČARNICA SRIJEDOM: Cannoli Siciliani….radionica slavne karnevalske slastice kojom se veličala plodnost

17-21 h srijeda, 3. svibnja 2023., ŠKMER Kuharska Akademija, Jobova 2

Cannoli, u prijevodu s talijanskog male tube, tradicionalni su sicilijanski desert za koji se smatra da izvorno potječe iz Palerma, a danas brojna mjesta u ovom dijelu Italije imaju svoje varijante. Vjeruju se i da cannoli vuku porijeklo od Saracena koji su vladali Sicilijom u 10. i 11. stoljeću, a donijeli na ovaj  otok svoju slastičarsku tradiciji, posebice onu baziranu na bademima.

U cannolima se danas uživa tijekom cijele godine, no izvorno su bili karnevalska poslastica, tvrdi se,  svojevrsni simbol plodnosti i muškosti. Falusni oblik cannola znao se opako preuveličati izradom velikih inačica ove slastice imenom cannolone ili cannoli giganteschi. Čak i danas, divovski cannoli prodaju se tijekom karnevalija kao posveta „bezobraznoj“ prošlosti, pa neke varijacije uključuju ružičaste varijante zvane cannolicchi.

Kako bilo, ovi kolači prepoznatljivi su po hrskavom cjevastom tijestu koje se prži u ulju i puni bogatom kremom od ricotta sira. Krema se aromatizira koricom limuna i naranče, cimetom i vanilijom. Na ovoj radionici s pastry cheficom Ivanom Bradarić ljubitelji slastica naučit će izradu tijesta, kako oblikovati tubice i pravilno ih ispeći. Pripremat će se  tradicionalna od ricotta sira.

Cijena tečaja je  60 EUR (452,07 HRK). Uključuje kuhanje s profesionalnim pastry chefovima u Kuharskoj akademiji, namirnice, piće, svu potrebnu opremu, recepture i konzumacije jela po završetku radionice.

PRIJAVE: 099 319 89 61, info@skmer.hr ili preko formulara na linku:

Tečajevi za ljubitelje slastica

 

#cannoli #Sicely #gastrobajter #slastičarnicasrijedom #SKMERKuharskaAkademija

 

Scroll to Top